מבקשי הנחה בארנונה אינם צריכים להגיע למשרדי העירייה הכול נעשה באינטרנט!

מבקשי הנחה בארנונה אינם צריכים להגיע למשרדי העירייה הכול נעשה באינטרנט!
pixabay

במסגרת שיפור השירות לתושב והנגשת שירותים מקוונים (דיגיטאליים), עלה לאתר העירייה, טופס מקוון – בקשה להנחה מתשלום ארנונה. טופס זה ואחרים עולים לאתר לאחר עבודה מאומצת ומורכבת של אגף מערכות מידע ומחשוב, בראשות רועי פן ובניהולה של ענת שלומוביץ.

בקשה להנחה בארנונה באינטרנט
pixabay

אלפי תושבים מבקשים מידי שנה הנחה בארנונה מסיבות שונות (מחלה, גיל, זכאות לפי הכנסה ועוד). מהיום, ובשלב זה רק בעיריית פתח תקוה, תושבים אלה אינם חייבים להגיע פיזית לבניין העירייה ולהגיש טפסים, אלא יכולים לקבל את מלוא השירות באמצעות אתר העירייה באינטרנט.

הבקשה להנחה מארנונה מכל סוג (קיימים 37 סוגים), מותאמת למערכת הגבייה ומערכת ה CRM  של הרשות, כך שכל המידע מונגש לפקיד העירייה וזמן הטיפול מתקצר. בזכות המערכת ניתן להמשיך ולתקשר עם התושב (באמצעות SMS ומייל ) אם צריך פרטים נוספים או מסמכים חסרים.

בכניסה ללינק המתאים (תחת מינהל כספים או בטפסים) הפונה ממלא את הפרטים, מצרף את הטפסים הנדרשים ויכול לשגר את הבקשה. במידה ונדרשים ממנו טפסים שאין ברשותו, הוא יכול למלא את הבקשה ב"סטטוס טיוטה", ולהמשיך למלא את הבקשה במועד מאוחר יותר, עם קבלת מלוא הטפסים והפרטים הדרושים.

במידה וחסרים פרטים לאחר שליחת הטפסים, יקבל התושב מייל עם דרישה למסמכים הנדרשים, ובכל מקרה יכול התושב לעקוב אחר פנייתו ובאיזה סטטוס היא נמצאת.

התושב אף יכול לצפות בסטטוס פנייתו דרך פורטל שירות, זאת לרבות צפייה בנתוניו מתוך מערכות הליבה ברשות.

בנוסף, מעדכנת שלומוביץ מנהלת האגף, כי בימים אלה יעלה טופס מקוון נוסף – "הצטרפות לחשבונית ארנונה  במייל". הטופס יאפשר לתושבים להירשם לשירות קבלת שובר הארנונה במייל (במקום קבלת השובר בדואר) עם יכולת לשלם בלחיצת כפתור.

אגף המחשוב ביצע מהלך יזום בו נשלחו לכ- 60 אלף תושבים מייל ו SMS עם לינק לרישום לשירות, ומי שיבחר להירשם ייהנה מהשירות הפשוט והנוח.

ראש העיר רמי גרינברג בירך על קידום התהליכים המקוונים ואמר כי "נמשיך להרחיב את סל השירותים המקוונים ולספק לתושבים שירות נגיש ואיכותי לתושב".

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קול קורא להגשת מועמדות לקבל אות יקיר/ת העיר בסימן מבצע "עם כלביא" לשנת תשפ"ה 2025
עיריית בת-ים יוצאת בקול קורא לציבור להמליץ על מועמדים ראויים...
סדרת תוכן חינוכית חדשה לילדים: בדרך לכל כיתה בישראל
בימים אלו יוצא לדרך פרויקט חינוכי חדש וייחודי ביוזמתה של...
רשת SWEETIME פותחת סניף דגל בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה בהשקעה הנאמדת בכ – 700 אלף ₪
הסניף החדש משתרע על שטח של כ -  80 מ"ר...
דיור מחולק - פועלים למען הסדר הטוב
כתב אישום וגזר דין בגין שימוש אסור בניגוד לחוק התכנון...
איילת מנדלסון נבחרה כמנהלת התיכון בכפר הנוער אמית עליה פ"ת
המנהלת החדשה של התיכון השש-שנתי בכפר הנוער אמית עליה פתח...
שבוע של חגיגות קיץ עם כוכבי הילדים: מיטב כוכבי הילדים: מיכל הקטנה, מני ממטרה, ללוש, היללי וניבה קשת בהופעות בעופר בילו סנטר - פתוח לקהל הרחב ללא עלות, כניסה חופשית
עופר בילו סנטר, מקבוצת קניוני עופר, ייערוך שבוע של חגיגות...
החלה ההריסה: פרויקט GARDEN TOWERS על תוואי הרכבת הקלה בבת ים יוצא לדרך
השבוע נערך אירוע הריסה במסגרת תוכנית ההתחדשות העירונית ברחוב החשמונאים...
בכיכר המייסדים הוצבו לאחרונה מכלים ובהם עצים צעירים – כחלק מהתוכנית העירונית להצללה וקירור העיר באמצעות עצים במרחב הציבורי.
העצים האלו לא נשארים כאן לתמיד, הם מיועדים להישתל בהמשך...
קהילת שבט הנובה ממשיכה במסורת ההתנדבות ותגיע להתנדב, לסייע ובעיקר לשמח את חניכי בית נועם
ביום שישי ה-4.7, יתקיים יום התנדבות קהילתי בבית נועם כחלק...
עם חוסן רגשי ותקווה לעתיד: בת-ים מסכמת שנת לימודים יוצאת דופן
שנת הלימודים תשפ"ה נחתמה בבת-ים ברוח של עמידה איתנה, תקווה...
דילוג לתוכן