אירוע מרגש נערך השבוע בפתח תקווה, עם חנוכת משכנה החדש והמפואר של ישיבת אמית כפר גנים. בטקס חגיגי, במעמד נבחרי ציבור, אנשי חינוך, מאות הורים, תלמידים ובוגרים, נחנך הקמפוס החדיש הכולל בתי מדרש ומבני לימוד מתקדמים.
המתחם החדש מתאפיין בתכנון אדריכלי יוצא דופן, המשלב אסתטיקה מודרנית עם מענה פדגוגי חדשני. הקמפוס מציע מרחבי למידה מתקדמים, מודולריים ומזמינים, המאפשרים למידה בקבוצות קטנות לצד עבודה עצמאית באווירה מעוררת השראה. דגש מיוחד הושם על תכנון החוץ, הכולל חצרות מעוצבות הממוקמות על גבי המרפסות, ומעניקות לתלמידים פינות ישיבה ירוקות, פסטורליות ומאווררות להפוגה וללמידה חווייתית תחת כיפת השמיים.
הערב נפתח בגזירת סרט חגיגית ובקביעת מזוזות בשערי המבנה החדש ובבתי המדרש על ידי רב העיר, הרב מיכה הלוי, שנשא דברי תורה ובירך את הנוכחים. בהמשך הערב נהנו המשתתפים מהתוועדות והרקדה סוחפת כהכנה לימים הנוראים, בליווי המוזיקאי אלישע בירנבאום ותזמורתו.
אחד הרגעים המרגשים ביותר באירוע נרשם עם חנוכת הריהוט של בית המדרש החדש, אשר הוקדש לזכרו של אוראל מאוגמי ז"ל, בוגר מחזור ט"ז של הישיבה שנהרג בתאונת דרכים טרגית. בני משפחתו של אוראל נכחו באירוע וזכו לחיבוק חם מהקהילה ומצוות הישיבה, שמנציחים את רוחו וזכרו במקום שבו למד.

באירוע השתתפו צמרת עיריית פתח תקווה, ובהם חברי מועצת העיר ומנהלי אגפים, לצד הנהלת רשת אמית בראשות המנכ"ל, ד"ר אמנון אלדר, סמנכ"לים ואנשי מטה הרשת. נציגי משרד החינוך, שהיה השותף המרכזי לפרויקט ומימן את הקמת הקמפוס בעשרות מיליוני שקלים, שלחו את ברכותיהם החמות והביעו גאווה גדולה בתוצר המוגמר.
ראש העיר פתח תקווה, רמי גרינברג, בירך ואמר: "חנוכת הקמפוס החדש של ישיבת אמית כפר גנים היא עדות להשקעה חסרת הפשרות שלנו בדור העתיד ובחינוך האיכותי בעיר. המבנים החדשים הללו הם בית של ערכים, מצוינות ותרומה לחברה. נמשיך לפתח, לשדרג ולהעניק לתלמידי פתח תקווה את התנאים הטובים ביותר להצליח ולהוביל".
ראש הישיבה, הרב ניצן ברגר: "זכינו להגיע לרגע המשמעותי הזה, שבו חזון הופך למציאות. המשכן החדש ובתי המדרש המפוארים יאפשרו לנו להעמיק את העשייה החינוכית והרוחנית, ולגדל תלמידים שאוהבים תורה, מחויבים לעם ישראל ומצטיינים בכל תחום. אנו מודים לעירייה, לרשת אמית ולמשרד החינוך על השותפות, ונושאים תפילה שהבית הזה יהיה מגדלור של אור, תורה וחסד".
מנכ"ל רשת אמית, ד"ר אמנון אלדר: "הקמפוס המפואר של ישיבת אמית כפר גנים מייצג את חזון הרשת במלואו – חינוך שמשלב חדשנות פדגוגית פורצת דרך עם חיבור עמוק לערכי תורה וציונות דתית. המטרה שלנו היא להצמיח כאן מנהיגות צעירה שתוביל מתוך ערכים של תרומה לעם, לחברה ולמדינה. אנו גאים בשותפות האמיצה עם עיריית פתח תקווה ומשרד החינוך, שהובילה להקמת הבית החינוכי המרשים הזה".