ממשיכה להוביל את קטגוריית בירות הקראפט בישראל: "הכרם" קיימה את תערוכת הבירה הגדולה בישראל לקהל המקצועי

ממשיכה להוביל את קטגוריית בירות הקראפט בישראל: "הכרם" קיימה את תערוכת הבירה הגדולה בישראל לקהל המקצועי
קרדיט צילום: יהונתן איים

29 מותגי בירה, 80 סוגי בירה שונים, 8 קטגוריות בירה מובילות מ- 11 מדינות בעולם בתערוכה בה השתתפו מאות אנשי מקצוע מתחום חיי הלילה, המסעדנות והקמעונאות נמזגו בירות ממגוון המותגים הרחב שמפיצה "הכרם", ובהן בירות שהגיעו לישראל במיוחד לאירוע שנערך בנמל יפו כחלק מהמהלך החדשני והסביבתי שמובילה "הכרם" בתחום בירות הקראפט בישראל, הושק במסגרת התערוכה המעבר של מגוון הבירות המיוצרות במבשלת הקראפט הירושלמית "הרצל" מבקבוקים לפחיות לרגל המעבר לפחיות, עדכנה המבשלה מיתוג והשיקה גם בירה חדשה – "הייזי שמייזי" בסגנון Hazy IPA עם 5.5% אלכוהול.

חברת "הכרם" המובילה את קטגוריית בירות הקראפט בישראל, קיימה לראשונה את "תערוכת הבירה הכרם 2024", התערוכה הגדולה והחשובה בישראל בעולמות הבירה,  מטרת התערוכה  לפתח את תרבות הבירה בישראל באמצעות חשיפת עושר סגנונות ומותגי מישראל ומהעולם. בתערוכה אליה הגיעו מאות אנשי מקצוע נמזגו 29 מותגי בירה, 80 סוגי בירה שונים המחולקים ל-8 קטגוריות בירה מובילות מ-11 מדינות ברחבי העולם, והוצגו בה המגמות המתפתחות בשוק הבירה, בהן מעבר מבירות לאגר לבירות מיוחדות כמו קראפט, חיטה, פירות ועוד, המעבר לשימוש בפחיות כאריזה האיכותית והמתאימה ביותר לבירות, שימוש בבירות פירותיות לקוקטיילים מרעננים ועוד.

חלק מהבירות שנמזגו בתערוכה הגיעו לראשונה לישראל במיוחד עבור האירוע וסיפקו הצצה לעולם הקראפט החדשני שמתמקד בבירות מיוחדות שעטופות באופן צבעוני ומקורי. בין המהדורות שהוצגו היו שתי חביות במופע בלעדי בישראל של המותג הדני "מיקלר", מהדורה בירה חמוצה של "ברלינר וייס" עם ג'ינג'ר, אגסים ודומדמניות ומהדורה בסגנון IPA חזקה במיוחד עם 10.5% אלכוהול.

קרדיט צילום: יהונתן איים

במסגרת התערוכה, השיקו חברת "הכרם" ומבשלת הקראפט הירושלמית "הרצל" את המעבר של הבירות מתוצרת המבשלה לפחיות. בהזדמנות זו, הוצג ריענון מותג למבשלה, באופן שתואם לצורת הפחית. לרגל המעבר לפחיות, השיקו "הכרם" ומבשלת "הרצל" גם את "הייזי שמייזי", בירה חדשה שתכנס למגוון. הבירה החדשה היא בסגנון HAZY IPA, הסגנון הטרנדי ביותר בעולמות בירות הקראפט כיום. הבירה ארומטית מאוד עם ניחוחות פפאיה, מנגו ופסיפלורה, לצד גוף סמיך עשיר ומעורפל, בעלת 5.5% כהל בנפח. בכך, מצטרפות הבירות של "הרצל" למהלך החדשני והסביבתי אותו מובילה "הכרם" בתחום בירות הקראפט הישראליות, לאחר שהבירות של מבשלות "מלכה" ו"נגב" כבר זמינות בפחיות לקהל הרחב.

מהלך זה מיישר קו עם פעילות מבשלות הקראפט המובילות בעולם מתוך ההבנה כי הפחית היא מיכל האריזה המיטיב ביותר עם נוזל הבירה בתוכו. הפחית אטומה יותר מבקבוק הזכוכית ומונעת מהשמש לפגוע במשקה, לצד מניעת התחמצנות ובריחת CO2, הפחית ידידותית לסביבה ומתמחזרת במלואה, קלת משקל, תופסת פחות מקום ונפח מבקבוק, מתקררת במהירות ובנוסף – ניתן לקחת אותה לחוף הים בניגוד לבקבוקי זכוכית. בארה"ב למשל, מתוך כלל שוק בירות הקראפט, נתח השוק של הפחיות מהווה מעל 60% מהקטגוריה. ההערכה היא כי מעל ל-70% מבין כ-9,000 מבשלות הקראפט יש כיום את היכולת למלא פחיות.

קרדיט צילום: יהונתן איים

כמו כן, התקיימו במסגרת התערוכה סדנאות ייחודיות ובהן סדנת קראפט ישראלי על הגשמת חלומות, כישלונות והצלחות ביצירת קטגורית בירה חדשה בישראל, וסדנת טעימות חובקת עולם שתספק הכרות עם סוגי הבירה המעניינים ביותר. בנוסף, הוצג מגוון גדול של   פחיות מעוצבות לצד מארזים מיוחדים וכוסות ייחודיות, קעקועים זמניים וריחניים של המותגים, תערוכת פרסום במסגרת שיתוף פעולה עם בית הספר לעיצוב וכן דוכניתוכן מפתיעים ובהם תא צילום אינטראקטיבי, עמדת סידור זקנים ועוד

בין מותגי הבירה שנמזגו בתערוכה, מותגי הלאגר "באדוויזר", "בק'ס", "לוונבראו רד", "וודט אקסטרה פילזנר", "שפאטן" וגם "סמיקלאוס" החזקה, בירות הקראפט הישראליות של "מלכה", "נגב" ו"הרצל", מותגי בירות החיטה "בלומון", "פרנסיסקאנר" ו"וודט אקסטרה וויט", הבלגיות המסורתיות והעשירות "דובל" ו"דובל 666", "מרדסו", "לה שוף" ו"מק שוף", "סן ברנרדוס" טריפל, פריור 8 ואבט 12, הבירות הטראפיסטיות של "שימאי" – בלו, רד וטריפל, בירות הקראפט הבינלאומיות מהמגוון הרחב של "ברודוג", "מיקלר" ועוד, הבירות הפירותיות של "לינדמנס", "ליפמנס" ועוד, בירת הסטאוט "סאליוונ'ס" ומגוון הסיידרים והמשקאות האלכוהוליים מבוססי הפרי ובהם סיידר האגסים והקוקטיילים המוכנים מבוססי הג'ין של של "קופרברג", הסיידרים של "ווסטונס", "קראביס ג'ינג'ר ביר" ועוד.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
עיריית בת-ים השיקה את מרכז החדשנות והטכנולוגיה לגיל הרך – מהלך פורץ דרך בחינוך העירוני
הבוקר נערך בבת-ים טקס החניכה הרשמי של מרכז החדשנות והטכנולוגיה...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל "אורות של תקווה" יחד עם שלומי שבת וזהבה בן בפתח תקווה
בחג האורות הקרוב תתמלא פתח תקווה בזוהר, מוזיקה ואווירה קסומה...
הרשת המזוהה ביותר עם סצנת ההמבורגרים בישראל שמונה 16 סניפים ברחבי הארץ הופכת לכשרה: רשת MOSES SHOP הופכת לכשרה: גם סניף סביון יחל לפעול מהשבוע במתכונת כשרה
הסניף בסביון קיבל השבוע כשרות של הרבנות המקומית ועבר התאמות...
עיריית בת-ים יוצאת לדרך עם חודש האזרח הוותיק – אירועים, הרצאות ותוכניות חווייתיות לוותיקי העיר
עיריית בת-ים פותחת את חודש האזרח הוותיק ומזמינה את כלל...
מצדיעים לגיבור ישראל
תלמידים מכיתה י"א בישיבת אמית כפר גנים פתח תקווה נסעו...
תיאטרון הסימטה: הצגות ומופעים בחודש נובמבר 2025
תיאטרון הסימטה שמח להציג את לוח המופעים לחודש הקרוב ומזמין...
עיר הפסטיבלים: פסטיבל האוכל הגדול של פתח תקווה. חגיגה קולינרית לצד הופעות של בניה ברבי, אברהם טל וקרן פלס
עיריית פתח תקווה מזמינה את הציבור לפסטיבל האוכל הגדול של...
גאווה מקומית: עיריית בת-ים מברכת את דניס ואליאולין על זכייתו בתואר אלוף עולם
עיריית בת-ים גאה ונרגשת לברך את בן העיר, דניס ואליאולין,...
גאווה בת-ימית במיטבה: עיריית בת-ים הצדיעה למתנדבים בערב הוקרה מרגש בהיכל התרבות
אמש, (21.10), התקיים בהיכל התרבות בת-ים ערב הוקרה והצדעה למתנדבות...
לראות את הטוב: תלמידי התיכון אורט מילטון מנציחים את גיא עזר ז"ל בפרויקט מיוחד
עיריית בת-ים מציגה בגאווה יוזמה חינוכית-ערכית מרגשת מבית הספר אורט...
דילוג לתוכן