
מסעדות רבות טרם הספיקו להתאושש מתקופת הקורונה ולהרחיב חזרה את הפעילות שלהם אבל לא מסעדת רנו-אמיליה. המסעדה, שידעה כמה שינויים בתקופה שהיא קיימת משתנה בהתאם לתקופה ומתאימה את עצמה לקהל היעד ולדרישות.
המסעדה שממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן קיימת כבר כ-15 שנה כאשר בהתחלה היתה חלק מרשת ספגטים ולאחר מכן כחלק מרשת קינג ג'ורג'. בעוד רשת ספגטים פשטה את הרגל ורשת קינג ג'ורג' צמצמה למספר מינימלי של סניפים, הבעלים של המסעדה, מישל וסוזי דיין החליטו שהם לא סוגרים והופכים את המסעדה למסעדה איטלקית בשם 'רנו אמיליה'. פחות מחצי שנה לאחר הפתיחה הגיחה הקורונה לחיי כולם והמסעדה נשארה תלויה בעיקר בהזמנות ארוחות הצהריים של העובדים באזור הבורסה, אך גם זה לא הרתיע את מישל וסוזי.

לאחר שבוטלו האיסורים וההגבלות החליט הזוג להתאים את המסעדה לתנאים החדשים שנוצרו, ולתחזק אותה בהצלחה. ההחלטה הראשונה שקיבלו היתה להשאיר את המסעדה סגורה בסופי שבוע ולפעול בימי ראשון עד חמישי כאשר ימי שישי בבוקר ובצהריים נשארו פנויים לאירועי בוטיק שנהיו מאוד פופולאריים בתקופה זו. ההחלטה השנייה היתה לשנות את התפריט ולהפוך את המסעדה האיטלקית למסעדת ביסטרו משפחתי ישראלי.
השם נשאר, הצוות נשאר, השף נשאר והבעלים כמובן נשארו אז מה השתנה?
מסעדת רנו אמיליה החדשה לא מציעה יותר פיצות אלא מתרכזת בארוחות של בשר ותוספות או דגים ותוספות. הפסטות והלחמים המשובחים נותרו בתפריט וכמובן מנות ילדים כך שארוחת ערב במסעדה מתאימה לכל המשפחה.

הקורונה, כאמור, הביאה איתה לא מעט שינויים בהרגלים שלנו, אחד מהם הוא הרצון של רוב האנשים לאכול ארוחות משפחתיות במקום קרוב למקום המגורים שלהם ובמחיר המשתלם לכל כיס. כך הופך השינוי של מסעדת רנו אמיליה לרלוונטי יותר מתמיד ומוכיח, ולא בפעם הראשונה, את יכולת התפיסה וההבנה של בעלי המקום לשינויים הנדרשים בכדי לשרוד בשוק המסעדות.
http://www.renoemilia.co.il/