מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו

מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו

אסידו: "כשסיפרתי לקרובים אליי על כניסתי להובלת מסעדת פליים בחלל האגדי במלון קרלטון הם אמרו לי ׳מכתוב׳, חזרה למקום שהיה לי לבית, רק שהפעם מהדלת הראשית. מסעדת פליים במלון קרלטון היא מסעדה שכולה על טהרת האש, כיאה לאיש עתיק כמוני. תפריט שלם ומרגש, שכולו דרך הלהבות בטכניקות שונות."
מסעדת פליים במלון קרלטון ת"א בניצוחו של השף אורן אסידו מציעה תפריט חדש ומנות מרגשות. אסידו, שהוביל את מסעדת הולה בשנים האחרונות, מונה לאחר שובו מהמילואים במלחמת חרבות ברזל. עם חזרתו למטבח המסעדה במלון קרלטון, סוגר אסידו מעגל, שכן השף בן ה 31, החל את דרכו המקצועית לפני למעלה מעשור כטבח במסעדת לומינה של השף מאיר אדוני, ששכנה באותו חלל.
פליים היא מסעדת "אש גלויה" הראשונה בישראל והמסעדה הכשרה הראשונה בעולם. המסעדה, שנפתחה לפני כשנה, ממוקמת בקומה הראשונה של מלון היוקרה קרלטון בתל אביב, עם נוף לטיילת ולחוף הים, ובה 120 מקומות ישיבה, כולל מרפסת, בר פרטי וחדר פרטי.
המטבח המסעיר של פליים מציג את אחד הטרנדים הצומחים והפופולריים ביותר בקרב המסעדות המובילות ברחבי העולם. זהו מטבח מסעיר שמשדר מצד אחד חדשנות וריגוש ומצד שני גם פראיות. כל המנות במסעדה עוברות תהליכי בישול באש גלויה, כולל ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים.
מטבח המסעדה הוא מטבח פתוח ובו ג'וספר שעובד על ידי גחלי עץ אלון ואש חיה, לצד פאריז'ה, גריל גחלים דרום אמריקאי מסורתי שעובד על עץ ומרחק, כאשר אורך הצלייה, הגבהים והמרחקים מהאש משתנים בהתאם למנות ולטכניקת ההכנה הכרוכה בהן.
אסידו נכנס למטבח של פליים אליה הביא את תביעת ידו הייחודית. בתפריט המחודש ניתן למצוא מנות חדשות ומרגשות, אשר כולן, ללא יוצא מן הכלל, עוברות תהליכי בישול באש גלויה, ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים.

בתפריט החדש ניתן למצוא: בראשונות: כרישה צלויה בגחלים, שמן זית ומלח סלרי, סשימי טונה – אבטיח כבוש, פונזו הדרים, פינגר ליים, טרטר בקר – קרקר זעתר, טבסקו, איולי מח עצם, צלעות תירס יניגריט צ‘יפוטלה וליים. קטאייף צוואר טלה ירקות מוחמצים וטחינה עמבה. בעיקריות: סיח עוף שיפוד פרגית, ליה ובצל סגול, גלייז שאטה, סלסה עגבניות גריל וטחינה חמה, ספייריבס טלה בוקצ'וי וירוקים, פילה בקר ארטישוק ירושלמי צלוי בגחלים , קרם ארטישוק ירושלמי, קרם שום שחור ,פטריות מלך היער וציר עוף חום.
לצד מנות אלו, קטגוריית הבשרים במסעדה מכובדת במיוחד וכוללת בשרים בגידול מקומי מעדרים מובחרים של פרות הולשטיין, שמטופלות היטב בחדר היישון המפואר, אותו ניתן כמובן לראות מתוך חלל המסעדה.
מצ"ב תפריט.

לכל מבחר הטעמים הנ"ל מצטרף בר עם תפריט יינות וקוקטיילים עשיר במיוחד שמתאים לסגנון ולאווירה הייחודית של המסעדה.
בנוסף, במסעדה גם שני חללים פרטיים לאירועים (עד 12 איש ועד 60 איש) ואחד ממקררי היינות הכשרים הגדולים בארץ.

קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אלגנטיות ונוחות במיטבן - אופנה איכותית לגברים ולנוער
סטייל מוקפד לכל הזדמנות בין אם אתם מתכוננים לאירוע מיוחד ובין...
מגיע לזוגיות שלנו שנאבק עליה
בלי אהבה אי אפשר לחיות. כאן אנחנו לא מדברים על...
עידן האבטחה החכמה
מערכת אזעקה אלחוטית מסמנת קפיצת מדרגה בעולם האבטחה. בניגוד למערכות...
ועדת יקירי העיר גיבשה את המלצותיה למקבלי אות יקיר העיר לשנת 2025
ועדת יקירי העיר תגיש למועצת העיר את השמות המומלצים לקבל...
יום המעשים הטובים: תלמידות אמית רננים חברו למרכז אלווין רעננה
לכבוד יום המעשים הטובים, תלמידות בית החינוך אמית רננים יצאו...
עלות רואה חשבון לעוסק מורשה –  איך מתאימים את השירות לצרכי העסק?
עוסק מורשה נדרש לעמוד במגוון דרישות חשבונאיות ורגולטוריות, שמחייבות מעקב...
"חדר משלה" הצגה חדשה המבוססת על חייה של וירג'יניה וולף בתיאטרון הסימטה
מה היתה אומרת וירג'יניה וולף לו היתה חיה בשנת 2025...
פרויקט שדרוג רחוב המר - הרב מלכה יוצא לדרך: שדרוג משמעותי לתחבורה הציבורית ולמרחב הציבורי
נתיבי איילון, בשיתוף עיריית פתח תקווה, תצא בקרוב לדרך עם...
עיריית תל אביב-יפו ומוזיאון העיר חוגגים יום הולדת 116 לתל אביב-יפו בסוף שבוע של עוגות, סיפורים ובתי קפה סופ"ש יום הולדת ותחרות "עוגת העיר"
תל אביב-יפו חוגגת יום הולדת 116 בסוף שבוע של אירועי...
משרד יעיל הוא גם משרד אסתטי
לא תמיד יש קורלציה בין נראות לבין איכות העבודה אבל...
דילוג לתוכן