סוגרים את ינואר בתיאטרון הסמטה: הצגות ומופעי ג'אז שיחממו לכם את החורף

סוגרים את ינואר בתיאטרון הסמטה: הצגות ומופעי ג'אז שיחממו לכם את החורף
קרדיט: אלה ברק

לצד הלחימה המתמשכת והתקווה לשובם הביתה במהרה של החטופים, תיאטרון הסמטה חותם את חודש ינואר עם שלל הצגות ומופעי ג'אז שלא תרצו לפספס. האירועים השונים ייערכו בקאנטרי הקהילתי גורן גולדשטיין, שם מתקיימת כרגע פעילות התיאטרון, שבניינו המקורי ביפו מצוי בעיצומה של תקופת שיפוצים משמעותית.

להלן פירוט ההצגות והמופעים שיחתמו את חודש ינואר בתיאטרון הסמטה:

"ג'רוזלם"
מנחה אחד ושני משתתפים – גבר ואשה, בסדנת העצמה אישית. לאט לאט נושרות המסכות ומתגלים עוד ועוד סודות מהעבר. כל משתתף חייב להישיר מבט ולגלות מה הדברים שמעיקים עליו ומפריעים לו להתקדם במסלול חייו, אבל לאט לאט אנחנו מגלים שגם מנחה הסדנה עצמה, מסתיר מאיתנו סודות, ובכלל לא ברור אם הסדנה הזאת התקיימה כבר כמה פעמים בעבר. מעל הכל מרחפת העיר ירושלים, שהקדושה שסובבת אותה (ולפעמים גם השיגעון והטירוף) משפיעים מאוד על כל מי שחי כאן.
כתיבה ובימוי: אודי בן סעדיה, משחק: אביב זמר, אייל צ'יובנו, מעין גושן, עיצוב חלל: יערה צדוק, תלבושות: נטשה מנטל, תאורה: יולי גרצ'יק.

יום ראשון 21/01/2024 בשעה 20:30
קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .
——————————————————————————————
"שמיים וארץ"
מחזה ישראלי מאת יואב איתמר.
אולג אדמוב, פסיכיאטר יהודי ממוצא רוסי, נמלט בעיצומו של תהליך גירושין לתל אביב מחייו הקודמים כדי לממש את זהותו המינית כהומוסקסואל ,אחרי שלא יכול היה להמשיך לעשות שקר בנפשו. על אף שחי חיים נוחים בסנט-פטרסבורג על חשבון אישתו ומשפחתה. הוא פוגש את חן רותם, כוריאוגרף ורקדן צעיר, הומוסקסואל גם הוא, החי בגפו בדרום העיר – בשכונת שפירא. הם נפגשים לראשונה במועדון לילה.
ההצגה מביאה את סיפור פגישתם של שני עולמות שונים, שתי נפשות בודדות בעיר הגדולה. כיצד יתמודדו עם אהבה גדולה, מבלי לשקר לעצמם, לחמוק מעברם וממי שהם ולנהל זוגיות אמיתית.
יום שני ויום שלישי, 21-22/01/2024 בשעה 20:30 תיאטרון הסמטה,
קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .

 

——————————————————————————————
Jazz Alley

מועדון הג'אז של תיאטרון הסימטה.
מידי שבוע, מתארחים מיטב המוסיקאים, אמני ג'אז מהארץ ומחו"ל המופיעים במסגרת ליין הג'אז שמנוהל על ידי הסקסופוניסט והמלחין הבינלאומי, שלומי גולדנברג.
הפעם, יארח המועדון את הרכב הג'אז- פיוז'ן אינסטרומנטלי BAD RABBIT המונה 8 נגנים בהובלתו של הקלידן והמלחין דותן בראודה.

יום רביעי 24 בינואר 2024 בשעה 20:30,
קאנטרי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו

——————————————————————————————
"אנשים ללא שם"
מה אנחנו באמת יודעים על האנשים שאותם אנחנו אוהבים?
דרמת מתח פסיכולוגית העוקבת אחר שני כתבים פליליים שהם למעשה אדם אחד. השניים מסתבכים בפרשת אהבה מסתורית עם גבר ואישה שאינם מוכנים לחשוף את זהותם בפניהם. האם יצליחו השניים לחשוף את זהותם של הגבר והאישה שבהם התאהבו? ומדוע אלו אינם מוכנים לחשוף דבר על זהותם? ומה יש להם מה להסתיר? האם השניים יצליחו לגלות מידע אמיתי על זהותם ? ואיזו עסקה הם מבצעים על מנת לשמור על הקשר שלהם כדי שהוא לא ייהרס כמו הקשרים הקודמים שלהם ? ההצגה "אנשים ללא שם" עוסקת בעולם של כפילויות וברצון של כל אחד מאיתנו לאהבה ולמגע בעולם מפורק ומפוצל שבו רשת הביטחון של כל אחד מאיתנו מופר בכל עת.
כתיבה ובימוי: רון ישועה, משחק: גליה לב אור, אופיר ארד, מוזיקה: אופיר ארד, גליה לב אור, עיצוב חלל: רון ישועה.
יום שני 29/01/2024 בשעה 20:30
קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .
——————————————————————————————

"עד ראיה"
מחזה ישראלי מקורי מאת יהושוע סובול
בעיצומה של מלחמת העולם השנייה מקבל האיכר האוסטרי פראנץ יגרשטטר צו התייצבות לשרות מילואים פעיל בוורמאכט הגרמני. מכיוון שהיה עד ראיה לחיסול המוני של ילדים חריגים ע"י זרועות הביטחון של הרייך השלישי , הוא מסרב להתחייל וללבוש את מדי הצבא הנאצי. הוא נעצר מיד והועמד למשפט על סירוב לשרת

 

 

בצבא בעת מלחמה.
במשפט טען שכאשר מדינה הופכת למדינה פושעת , חובתו של האזרח לא לציית לחוקים , לתקנות ולפקודות שמוציא השלטון. סרבן הגיוס האוסטרי נדון למוות והוצא להורג בכלא בברלין. המחזה מפגיש את פראנץ עם שומר הכלא , רופאת הכלא , חבריו שמשרתים בניגוד אליו בוורמאכט , אהובת נעוריו , וכולם מנסים כל אחד בדרכו ונימוקיו לשכנע אותו להתפשר עם מצפונו ולהציל את חייו. רק אשתו פרנקה שמבינה לרוחו נמנעת מלהפעיל לחץ ותומכת בהחלטתו להיות נאמן לערכיו ולפעול .פרנץ יגרשטטר שהמחזה הנ"ל מבוסס על סיפור חייו היה אדם אמיתי שחי בתקופת מלחמת העולם השנייה והוא נמנה עם עוד 500 גרמנים שהוצאו להורג בגליוטינה לאחר שסירבו לשרת בצבא הנאצי. המחזה מספר את סיפורו ההרואי והייחודי ושופך אור על רוח התקופה ואיש אמיץ אחד שחי לפי צו מצפונו נגד כל הסיכויים.
במאי אביב זמר. ע. במאי נופר לוינגר. מוסיקה אסי מסקין. עיצוב תאורה שי סקיבא. עריכת וידאו מיטל נר. שחקנים: תומר יעקובצ'ק , מיה כהן , ענת שגב , איציק דריי. אושר בית הלחמי , גל ישראלי , שרון לנגר.
יום שלישי 30/01/2024 בשעה 20:30
קאנטרי קהילתי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו .

——————————————————————————————
Jazz Alley

מועדון הג'אז של תיאטרון הסימטה.
מידי שבוע, מתארחים מיטב המוסיקאים, אמני ג'אז מהארץ ומחו"ל המופיעים במסגרת ליין הג'אז שמנוהל על ידי הסקסופוניסט והמלחין הבינלאומי, שלומי גולדנברג.
הפעם, יארח המועדון את הזמרת נאני (נועם וזאנה) בשירת לאדינו, ג'אז ומוזיקה מקורית.

יום רביעי 31 בינואר 2024 בשעה 20:30,
קאנטרי גורן גולדשטיין, חנה מרון 2, תל אביב – יפו

צילום: רון ישועה
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
יוקר המחייה? יריד עודפים של מותגים בינלאומיים מובילים: ריפליי, פפה ג'ינס, ג'וסי קוטור, קארל לאגרפלד, ואד הרדי יפתח בעופר בילו סנטר
יריד עודפים ענק של מותגים בינלאומיים מובילים, בניהם:  ריפליי, פפה...
אמנות מעוררת חושים: יום פעילויות חווייתיות לכל המשפחה במוזיאון תל אביב לאמנות, בהובלת רופאים מהמרכז הרפואי א.ר.ם
מפל של צלילים - אמבטיית תדרים מדיטטיבית בסימן תפילה להשבת...
מותג הטקסטיל לבית TAKE A NAP פותח פופ אפ בקניון עופר רמת אביב
הפופ אפ יציע מוצרים איכותיים, מעוצבים, על זמניים, מחומרים טבעיים,...
טל מור - תערוכת יחיד: "שכרון צבעים"
התערוכה היא הזמנה לעולם של צבעים, חלומות, ונופים שנצפים מזוויות...
להקת המחול קמע גאה להציג: פנים לבנות - White Face יצירות מאת תמיר גינץ ונאצ'ו דואטו
להקת המחול קמע גאה להציג את "פנים לבנות" ערב ובו...
מתי לאחרונה התגבננת כחתול? עיריית תל אביב- יפו, העיר העברית הראשונה, במחווה עירונית ליום השפה העברית: "להתעמל בעברית"
הקמפיין העירוני לרגל יום העברית יתמקד השנה בחידושי מילים ומונחים...
למה כדאי לפנות אל מעצבת פנים מוכשרת?
בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, עיצוב דירות יוקרה זו משימה...
אהבה מכלבלב ראשון: יום אימוץ כלבים מכל הסוגים, גורים ובוגרים מחכים למסירה לבית חם
יערך בעופר קניותר ביום שישי ה 24.01.25 פתוח לקהל הרחב יום...
מדייקים מטרות בדרך להצלחה
כל עסק, מוסד, ארגון או חברה, יודעים היטב שכדי להישאר...
חדשנות וטכנולוגיה: מהפכת הניחוחות האוטומטיים
עולם הבישום האוטומטי עובר מהפכה טכנולוגית מרתקת. מפיצי ריח יוקרתיים...
דילוג לתוכן