"סימפוניה קאמרית"

"סימפוניה קאמרית"
credit Filarmonia Sudecka ,poland

"סימפוניה קאמרית"

אנסמבל סולני תל אביב בניצוחו של ברק טל יארח את
הפסנתרן אדם ניימן מארה"ב

במרכז התוכנית תבוצע "סימפוניה קאמרית", יצירה אישית ונוקבת של המלחין והפסנתרן יורי ברנר, המבטאת את הביקורות והכעס של המלחין כלפי האימפריה הסובייטית – אותה נטש בגיל העשרה, בשנה בה כתב את מרבית היצירה.

עוד בקונצרט יבצע האנסמבל וניימן, את הקונצ'רטו לפסנתר מס' 27 של מוצרט, וסימפוניה מס' 5 של שוברט.
וגם…יצירה בהפתעה מאת אחד מבכירי המלחינים הישראליים.

תל אביב, 14 במרץ, הקונסרבטוריון הישראלי (שטריקר), בשעה 20:30
חיפה, 15 במרץ, אולם רפפורט, בשעה 20:30

סימפוניה קאמריתcredit Filarmonia Sudecka ,poland

אנסמבל סולני תל אביב בניהולו המוסיקלי של ברק טל, יקיים את הקונצרט החמישי בסדרה "סימפוניה קאמרית" ויארח את הפסנתרן הבינלאומי אדם ניימן Adam Neiman, מהפסנתרנים הקלאסיים האמריקאים הבולטים כיום. הקונצרטים יתקיימו ב- 14 במרץ בחיפה, ולמחרת ב- 15 במרץ בתל אביב.

 
במרכז התוכנית תבוצע יצירתו של המלחין יורי ברנר "סימפוניה קאמרית", היצירה בת חמישה פרקים מבוססת על רביעיית מיתרים מס'1 אותה כתב ברובה כשהיה בן 16 בלבד, השנה שבה עזב את מוסקבה למערב. כעבור 15 שנים ברנר המשיך את היצירה, מתוך עיון קומפוזיטורי מחודש לא רק כיצירת נעורים, אלא כמכלול החוויות והזיכרונות שנותרו עימו במרחק השנים ומרחק אלפי קילומטרים גאוגרפיים ותרבותיים.

ברנר מוסיף "הפרק הראשון ביצירה פונה למודל הגרמני-רוסי הרומנטי מתוך עצבנות ואינטנסיביות כמו לפני התפוצצות. הדופק התמידי שנמצא ברקע לאורך הפרק, הינו ביטוי לתחושות של אי-וודאות ודאגה מתמדת בדומה לאווירה ששררה באימפריה הסובייטית המתפרקת יחד עם גורל חייהם של מיליוני אנשים. הסקרצו שלאחריו הוא מעין טרנטלה וירטואוזית מטורפת וגם בה יש, לצד חיפוש אחרי חן מוסיקאלי עממי בסול מג'ור מובהק, דמות של אנטיגיבור כמעט יהודית.
הפרק הבא הינו שיר ערש לנער מתבגר והוא נע בין מסגרת הרמונית פשוטה להרחבה סקריאבנית. אלגרו פוגאטו שממשיך גם לאזורים מוסיקאליים מרוחקים עוד יותר מ"רחם מוסקבאי", ומהווה כמעט התרסה ומרד פנימי נגד השמרנות שייצגה".
היצירה מסתיימת בסוג של מצעד הולך ומתקרב, מעין תהלוכה עוצמתית ואף מאיימת שמתחת לגלגליה נמעכים מוטיבים מהפרק ראשון, כמו אדם הנרמס תחת תהפוכות ההיסטוריה. אך גם היא הולכת ודועכת לקראת הסוף, צעדי התהלוכה נהיים כבדים ומרוחקים, והפעימות האחרונות מבשרות את מותה של "המפלצת" הדורכת ומפנות מקום לשקט המשתרר ובא.

סימפוניה קאמרית

צילום אלי איטקין

יצירה זו זיכתה את המלחין יורי ברנר בפרס אקו”ם לשנת 2015, ואת המנצח ברק טל בפרס ע”ש עדן פרטוש של משרד התרבות לשנת 2015 – על ביצועה עם אנסמבל סולני תל אביב. 

עוד בתכנית, האנסמבל יבצע עם הפסנתרן אדם ניימן את הקונצ'רטו לפסנתר מס' 27 של מוצרט, ויחתום את הקונצרט עם הסימפוניה מס' 5 של שוברט, לא לפני שיבצע כמיטב המסורת, קטע הפתעה. הפעם, זו תהיה זמרת צעירה, שטרם נחשפה על הבמות הקלאסיות, ותבצע שירים לטקסטים מאד יוצאי דופן, הומוריסטיים ולא שגרתיים, אותם כתב, הלחין ותזמר אחד מבכירי המלחינים הישראליים עודד זהבי. 

סימפוניה קאמרית

צילום אנטון דרסלר


קונצרט מס' 5 – סימפוניה קאמרית

מנצח: ברק טל

סולן: אדם ניימן (ארה"ב) – פסנתר.

בתוכנית:

יורי ברנר – סימפוניה קאמרית.

מוצרט – קונצ'רטו לפסנתר מס' 27.

שוברט – סימפוניה מס' 5.

 

"סימפוניה קאמרית"

חיפה: מוצאי שבת, 14 במרץ, אודיטוריום חיפה, שעה 20:30
             מחיר כרטיס: 124 ₪ | להזמנות: 04-8363804               

 

תל אביב: יום ראשון, 15 במרץ, הקונסרבטוריון הישראלי (שטריקר), בשעה 20:30
מחיר: 140 ₪. הנחה לגמלאים ולמנויי האנסמבל.

טלפון: 051-2218088
פרטים נוספים באתר האנסמבל

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
“מעלית הזמן – עבר, הווה, עתיד”: עיריית בת-ים מזמינה את ילדות וילדי העיר לאירועי הגינות של קיץ 2025
הפתיחה החגיגית של אירועי הגינות בקיץ 2025, תתקיים ביום שלישי,...
מה קרה "כשהארי פגש את סאלי, כולם יודעים"? ערב רומנטי לרגל ט"ו באב עם הזוג עדן הראל ועודד מנשה
מופע זוגי  על אמונה, הריון, החיים ומה שביניהן ולאחריו הקרנת...
משיקים תפודיס: רשת קולינרית חדשה נפתחת בישראל תחת השם 'תפודיס' הסניף הראשון נפתח בקניון עופר קניותר
 רשת קולינרית חדשה נפתחת בישראל תחת השם  'תפודיס', המתמחה בהגשת...
גלו את עולמות הציפויים: פתרונות מתקדמים לאחזקה
ציפוי אפוקסי לבטון: עמידות ואלגנטיות לאורך שנים  ציפוי אפוקסי לבטון הוא...
אשכול תערוכות קיץ 2025 במוזיאון פתח תקוה לאמנות
מסע חזותי בין גבולות של מקום, זמן ותודעה קיץ 2025 יפתח...
בהשקעה של מאות אלפי שקלים יפתח בראשון הקרוב 20.7 סניף חדש בתל אביב לתכנית יזהר
הסניף החדש יישא את שמו של איסר פולניצר ז"ל -...
לא מוותרים על אף אחד- טקס סיום מרגש לתלמידי ותלמידות פרויקט היל"ה בבת-ים
ביום שלישי שעבר, (8.7),  התקיים בבת-ים טקס מרגש ומעורר השראה...
מאיה ברינר גאה להציג : עבודת בית מופע לילדים ולמבוגרים שאיתם.
"עבודת בית" היא מופע מחול דוקומנטרי שנולד מתוך החיים עצמם...
מאוחדת פותחת שתי מרפאות חדשות תחת קורת גג אחת: טיפול בפוסט טראומה, חרדות והתמכרויות
כשברקע עדיין מתנהלת המלחמה הארוכה מול חמאס, איומי הטילים הבלתי...
עשור של עשייה חברתית למען ילדי העיר- עיריית בת-ים בשיתוף פעולה עם עמותת "תיק לכל תלמיד"
לקראת שנת הלימודים הקרבה, מינהל החינוך בעיריית בת-ים יצאו בשיתוף...
דילוג לתוכן