פתיחת שנת הלימודים תשפ"א בפתח תקוה

פתיחת שנת הלימודים תשפ"א בפתח תקוה
עיריית פתח תקוה

יותר מ- 65,500  תלמידים יפתחו את שנת הלימודים תשפ"א בפתח תקוה

עשרות מיליונים הושקעו בשיפוצי קיץ, שידרוג מבנים ואבזור חדש בכיתות ובגנים

65,758 תלמידים יתחילו ב-1 בספטמבר את שנת הלימודים תשפ"א בעיר פתח תקוה.

פתיחת שנת הלימודים תשפ"א
עיריית פתח תקוה

בפתח תקוה  3,610 ילדי גן חובה, 3,631 תלמידים יתחילו השנה את לימודיהם בכיתה א', 2,899 תלמידים יתחילו את כיתה ז', ו-2370 תלמידים יתחילו את כיתת יב' בדרך לסיום לימודיהם במערכת החינוך (נתונים אלה כוללים רק את החינוך המ"מ והממ"ד).

14,436 ילדים ילמדו בגני הילדים. 28,269 תלמידים ילמדו בבתי הספר היסודיים, 19,353 תלמידים בבתי הספר העל יסודיים, ובחינוך המיוחד כ-3,700 תלמידים. מספרים אלה כוללים את התורני, החרדי והמוכש"ר.

בעיר קיימים מאות מבני חינוך, ביניהם 467  גני ילדים (כולל חינוך מיוחד והמוכש"ר), 60 בתי ספר יסודיים (כולל חרדי והמוכש"ר), 11 חטיבות ביניים מ"מ, 5 תיכונים ממלכתיים, 7 שש-שנתי ז'-יב' ממ"ד ו- 3 תיכונים טכנולוגיים, 22 בתי"ס על יסודיים לחינוך החרדי והמוכש"ר, כל זאת בנוסף ל-15 בתי ספר של החינוך המיוחד (כולל חרדי והמוכש"ר).

לחינוך המיוחד בפתח תקוה המונה כ-3,700 תלמידים יש כאמור 15 בתי ספר ו- 83 גני ילדים, זאת בנוסף ל- 140 כיתות חנ"מ המשובצות בבתי ספר (של החינוך הרגיל מכל המגזרים) ברחבי העיר. לציין כי השנה ועדות ההשמה נמשכות עד ה-28/8 כך שעדיין יתכנו שינויים במספר התלמידים והכיתות (הנתונים כוללים חרדי ומוכש"ר).

פתיחת שנת הלימודים תשפ"א
עיריית פתח תקוה

ראש העיר רמי גרינברג "אני נרגש לפתוח את שנת הלימודים תשפ"א שללא ספק תהיה שונה ואחרת. לקראת שנת הלימודים ביצענו התאמות ואנו נערכים ללימוד מקוון בחלק משכבות הגיל, בהתאם להנחיות משרד החינוך וההתאמות שנעשו בעמל רב באגפי החינוך. אין ספק שהתפשטות נגיף הקורונה אילצה את כולנו להגביר את הקצב ולהיערך באופן מיטבי ללימוד מרחוק. במקביל להכנות אלו המשכנו בשיפוצי מוסדות החינוך. חלק מהעבודות ביצענו בזמן הסגר וחלק המשכנו במהלך חופשת הקיץ. גם השנה אנו משקיעים מיליוני שקלים בפיתוח תשתיות מתאימות ובניית מוסדות חינוך, שיפוץ ושדרוג מבני חינוך ותיקים, ובנוסף להשקעה הפיזית אנו משקיעים גם בפיתוח הפן הפדגוגי, הטכנולוגי, הכשרת מורים ואנשי חינוך וקידום תמידי לשיפור תהליכים ותוכניות לימוד בבתי הספר. אני רוצה להודות לכל אנשי מינהל החינוך בניהולו של רמי הופנברג על המאמצים וההשקעה לאורך כל השנה, ולאחל לכל התלמידים ואנשי ההוראה הצלחה רבה, שנה טובה ושנת לימודים פורייה ומוצלחת".

פתיחת שנת הלימודים תשפ"א
עיריית פתח תקוה

מ"מ רה"ע וראש מינהל החינוך רון כץ "אנו עובדים במלוא המרץ בכל מוסדות החינוך בעיר על מנת להכשירם לקראת שנת הלימודים, כולל היערכות ללמידה מרחוק. מסגרת הלמידה העירונית גובשה על פי עקרונות המתווה הארצי ומאגדת בתוכה מודלים המדגישים ערכים של גמישות, יצירתיות ואוטונומיה ניהולית, כל זאת מתוך תפיסה כי התלמיד הוא במרכז והחינוך בראש הוא לא בגדר סיסמה אלא דרך מקצועית. קיבלנו לשורותינו אנשי הנהלה חדשים ומוכשרים במינהל החינוך ובבתי הספר, ולקראת פתיחת שנת הלימודים הבאה אני רוצה להודות לצוות מינהל החינוך ולכל מנהלי בתי הספר ואנשי החינוך שעבדו ועמלו כדי להכין את השנה המאתגרת הזו. שתהיה לכולם שנת לימודים מוצלחת".

השנה הושקעו כ-50 מיליון בשיפוצי קיץ, כולל שדרוג מבנים, תחזוקה שוטפת למבנים ותיקים, אבזור וציוד חדיש לכיתות ולגנים, הצללות והתאמת כיתות. השיפוצים החלו כבר בימי הסגר בהם לא היה איש במוסדות החינוך והתחדשו במהלך חופשת הקיץ.

להלן רשימה חלקית של השיפוצים:

  • בבי"ס שמעוני נעשו עבודות בכניסה לביה"ס ובחדר המורים, הותקנה הצללה בחצר ושופץ המגרש.
  • בבי"ס בר לב הותאמו שני קרוואנים לחדר ג'ודו.
  • בבי"ס הוברמן הותקנה הצללה בחצר.
  • בבי"ס אמיר נעשו שיפוצים רחבים. שופצה הקומה הראשונה ובוצעה הצללה בחצר.
  • בבי"ס אורנים נעשו שיפוצים רחבים. שופץ מבנה דו קומתי וכן שופצה הספרייה
  • בבי"ס יסודות בוצעה הצללה במגרש הספורט
  • בבי"ס אלימלך כנר בה שכבת א' החלה במסלול מונטסורי, נעשו התאמות בכיתות הלימוד.
  • בתיכון ברנר נעשו שיפוצים במבנה אפיקים
  • בבית יעקב הוסבו חדרים לכיתות לימוד
  • בגן פנינה שופצו השירותים
  • ובעשרות גנים נעשה שיפוץ כללי, צביעה, שיפוצים בחצר, הותקנו משחקים בחצר ועוד.

עשרות מיליוני שקלים הושקעו בבנייה חדשה לקראת שנת הלימודים הנוכחית. בין היתר:

  • סיום הקמת בניין המינהלה והחטיבה בשש שנתי שמיר. סיום העבודות בבניית המעבדות, הספרייה הרב תכליתית, פיתוח כולל לאמפי בחצר ומגרש חניה חיצוני בעלות כוללת של כ-40 מיליון ₪.
  • סיום עבודות בנייה בבי"ס עמיטל (יפתח בדצמבר) בעלות כוללת של כ-10 מיליון ₪
  • בניית גני ילדים ברחוב רבי עקיבא בעלות של כ-3 מיליון ₪
  • בניית אולם ספורט חדיש ומפואר בשש שנתי ארנס (יפתח ב 2021) בעלות כוללת של כ-20 מיליון ₪.
פתיחת שנת הלימודים תשפ"א
עיריית פתח תקוה

למערכת החינוך נוספו אנשי חינוך חדשים, סייעות, גננות, מורים, כוח עזר למורים ואנשי הנהלה.

השנה חלו שינוי כוח אדם במנהלי ובמנהלות בתי הספר:

  • עופר ארן נבחר לתפקיד מנהל ישיבת אמית אלירז
  • מבשרת יעקבס נבחרה לתפקיד מנהלת אולפנית אמי"ת ישורון
  • חגי קרקו נבחר לתפקיד מנהל שש שנתי בן גוריון
  • גיא אלוש נבחר לתפקיד מנהל מח"ט ברנקו וייס
  • נדב רוסלי נבחר לתפקיד מנהל חטיבת גולדה
  • רעות לפיד נבחרה לתפקיד מנהלת חטיבת אולפנת הדר גנים
  • ארני מרקוס נבחר לתפקיד מנהל חטיבת בן גוריון, במילוי מקום
  • אמירה טייכנר נבחרה לנהל את ביה"ס הצומח האנתרופוסופי
  • איילת אלון נבחרה למלא את מקומה של המנהלת בבי"ס קיבוץ גלויות

 

מערכת החינוך בפתח תקוה התכוננה במיוחד להיבטים של למידה מרחוק תוך דגש על חדשנות פדגוגית ומיומנויות המאה ה-21. התקיימו עשרות השתלמויות בתחום הפדגוגיה של הלמידה ההיברידית – שמשלבת למידה מרחוק עם למידה במסגרות רגילות. לבתי הספר נשלחו חומרי למידה מתאימים ונבנה מערך שיסייע לבתי הספר והגנים באתגרי השנה, בשיתוף הפיקוח של משרד החינוך.

מערכת החינוך של פ"ת היא מהמובילות בארץ בשילוב הוראה חדשנית מרחוק, ויש לה שיתוף פעולה הדוק עם חברת מיקרוסופט ושימוש נרחב ב"ענן המיחשוב העירוני 365", לקראת תחילת השנה נערך כנס ארצי של מיקרוסופט שעסק בלמידה ובו הציגו נציגי מינהל החינוך את הפעילות הענפה של העיר פתח תקוה. לקראת פתיחת השנה נערכו גם כנסים מיוחדים עם ועדי ההורים והוועד המרכזי כדי לשתפם בהערכות לשנה המיוחדת ולנהל שיח פתוח בנושאים השונים.

גם השנה תינתן התייחסות מיוחדת לילדים אלרגיים. בבתי הספר בהם יש ילדים אלרגיים יהיה שלט מאיר עיניים בכניסה לביה"ס, ובחדר המורים יהיה שלט מפורט בו יופיע שם הילד, כיתה והאלרגיה הייחודית לו. בבתי הספר התקיימו הדרכות והסברים לצוותי המורים ולתלמידי הכיתות הרלוונטיות על ידי אנשי מקצוע ובמעורבות הדיאטנית העירונית. צוות חשיבה הכולל נציגות של ההורים התכנס במהלך השנה על מנת לדון בהעלאת המודעות וקידום הנושא.

השירות הפסיכולוגי החינוכי מקיים לקראת פתיחת שנת הלימודים הרצאות, סדנאות הורים בזום, מענה פרטני להורים ולתלמידים, ומציע שפע של כלים להתמודדות עם פתיחת שנת הלימודים והאתגרים העומדים לפתחנו, לרבות התמודדות עם התחושות שיוצר נגיף הקורונה.

במהלך התקופה האחרונה התקיימו בזום ימי עיון והערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים לכל צוותי החינוך וההוראה, הסייעות ואנשי המינהלה. כמו כן, התקיימו כנסים לרכזי ביטחון, מאבטחים ומנהלים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה וחגיגות יום העצמאות תשפ"ו
טקסים מרגשים ביום הזיכרון ושפע של אירועים בשכונות העיר. מצ"ב...
אוצר המוסיקה היהודית, המחלקה למוזיקה ומרכז דהאן אוניברסיטת בר-אילן הפסטיבל "ימי מוזיקה יהודית" ה-14 ניגונים של תקוה ימים ג'-ו' 12-15.05.26 כ"ה עד כ"ח אייר תשפ"ו מנהל אמנותי ד"ר יובל רבין
דניאל זמיר, מורין נהדר, גלעד הראל ואיליה מגלניק, זמרי מדריגל...
עצמאות 78 בבת-ים: רשימת המקומות המאושרים להדלקת מנגלים
לקראת חגיגות יום העצמאות ה- 78 למדינת ישראל, עיריית בת-ים...
לשבת יחד ולזכור: עגלת הקפה שהפכה לסמל של חיבור וגעגוע
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה תהפוך עגלת הקפה...
338 מנות דם נתרמו בהתרמת דם שנערכה על ידי מד"א-הצלה פתח תקווה וארגון "עזר מציון" בשיתוף שירותי הדם של מד"א בהתרמה המסורתית שמתבצעת פעמיים בשנה
עקב המחסור במנות דם, מד"א-הצלה פתח תקווה, ארגון "עזר מציון"...
עצמאות 78 בבת-ים במתכונת שונה: חגיגות קהילתיות במוקדים שונים ברחבי העיר
ראש העיר בת-ים, צביקה ברוט: "כשלוחמינו נמצאים מעבר לגבול ואחינו...
אירועי יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה וחגיגות יום העצמאות תשפ"ו - םתח תקווה
טקסים מרגשים ביום הזיכרון ושפע של אירועים בשכונות העיר בהתאם...
דור העתיד פוגש את שייקספיר אנסמבל פספורט מציג: חלום ליל קיץ לילדים בעקבות "חלום ליל קיץ" מאת ויליאם שייקספיר שבת, 2 במאי 2026 | 10:30 | 12:30 מוזיאון תל אביב לאמנות
בלב תקופה מורכבת, שבה המציאות מאתגרת את תחושת היציבות והחוסן...
הישג טכנולוגי בצל המלחמה: תיכון אמית בר אילן גוש דן התברג בחמישייה הראשונה של מדעי המחשב בישראל
נתוני משרד החינוך לשנת תשפ"ד, שנחשפו לאחרונה, מציבים זרקור על...
בת-ים זוכרת: עצרת מרכזית ועדויות חיות – כך צוין יום השואה והגבורה בעיר
אמש, יום ב׳, 13.4, עיריית בת-ים ציינה את ערב יום...
דילוג לתוכן