צעד נוסף בפיתוח אזור העסקים המתחדש בבת ים

צעד נוסף בפיתוח אזור העסקים המתחדש בבת ים
דוברות עיריית בת ים

הועדה המחוזית אישרה סופית את פרויקט פינוי בינוי מתחם "דפוס מעריב"

מטרת התוכנית לחולל התחדשות עירוניות באזור העסקים המתחדש של העיר

אישור פרויקט פינוי בינוי מתחם "דפוס מעריב"
דוברות עיריית בת ים

במסגרת התוכנית שהוועדה המקומית בבת ים המליצה על הפקדתה לוועדה המחוזית, ייהרס מבנה בית דפוס התעשייתי של עיתון "ישראל היום" (מעריב לשעבר), ובמקומו יבנו 4 מבנים שכוללים 3 מגדלים ומבנה ציבור של תעסוקה ומסחר נוסף. כל המגדלים ע"פ התכנית מאופיינים בעירוב שימושים (מגורים, תעסוקה, מסחר ומבני ציבור) ויצירת שטח ציבורי פתוח גדול לרווחת התושבים.

במסגרת התוכנית תתאפשר, כאמור, בנייה של 3 מגדלים של עד 40 קומות שיכללו 334 יחידות דיור חדשות ומבנה נוסף בן 5 קומות המיועד למסחר ותעסוקה בלבד, סה"כ 4 מבנים במתחם. תמהיל יחידות הדיור יהיה מגוון על מנת לענות על ביקושים של משקי בית מגוונים, לרבות יחידות דיור קטנות ויחידות דיור מותאמים לאנשים עם מוגבלויות. בנוסף כוללת התכנית שטח ציבורי רחב פתוח של כ- 4,000 מ"ר, יכלול צמחייה, עצים, ריהוט רחוב, וימשמש כאזור בילוי ופנאי.

השטח ממוקם ברובע העסקים המתחדש של בת ים, על ציר הקוממיות שהינו הכניסה הדרומית לעיר, ומתוכנן כשדרה המאופיינת בבינוי אינטנסיבי וציר ירוק הכולל שבילי אופניים.

פרויקט זה, תואם את המדיניות העירונית להפיכת הכניסות לעיר מנתיבי איילון למוקדים עירוניים אינטנסיביים המשלבים מגורים, תעסוקה ומסחר. כמו כך הפרויקט הינו חלק מתהליך הפיכתה של העיר בת ים למרכז עסקים של גוש דן. פרויקט זה מצטרף לתוכניות הפינוי בינוי  על ציר יוספטל איילון, שמגיעות עד לאזור  העסקים, שמשנה את פניו והופך לרובע מעורב שימושים הכולל תעסוקה, מגורים בילוי ופנאי. כיום נבנים באזור העסקים מבני משרדים ומסחר וכן החלה הקמתו של בית המשפט האזורי לנוער, תעבורה ומשפחה.

ע"פ התוכניות, באזור העסקים בבת ים יבנו בשנים הקרובות 2 מיליון מ"ר של משרדים ומסחר, שיאוכלסו על ידי חברות הייטק, משרדי עורכי דין וחברות נוספות שיעתיקו את משכנן לעיר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מחפשים פעילות לילדים באוגוסט? חודש של טעמים: רשת ההמבורגרים BBB ומותג הילדים המוביל כראמל משיקים סדנאות 'שף צעיר'.
רשת ההמוברגרים המובילה בישראל BBB תקיים במהלך חודש אוגוסט את...
בבת-ים לומדים אנגלית מגיל צעיר: תוכנית העשרה חדשה בצהרוני הגנים מעניקה לילדים כלים ראשונים לשפה בדרך חווייתית
לראשונה בבת-ים, ילדי הגנים בצהרוני "ניצנים" נהנים מתוכנית העשרה ללימוד...
מרעיון למציאות: בנות ובני הנוער של תוכנית "מטאור" הפכו קיר ציבורי ליצירת אמנות
בנות ובני הנוער של תכנית "מטאור", בהובלת טרמינל לעיצוב וקרן...
מותג האופנה לנשים PLAN B מבית מעצב האופנה רונן חן פותח פופ-אפ בקניון עופר רחובות
הפופ-אפ יפעל במהלך חודש ימים וישיק קולקציית חדשות לנשים לקיץ...
כבכל שנה: עיריית בת-ים, בשיתוף עמותת "תיק לכל תלמיד", מקיימת מיזם עירוני לאיסוף וחלוקת תיקים לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ"ז
עיריית בת-ים, בשיתוף מינהל החינוך והחברה לתרבות, פנאי וספורט, מזמינה...
מציאת דירות יוקרתיות למכירה בישראל
פנטהאוז למכירה בהוד השרון פנטהאוז למכירה בהוד השרון הוא הזדמנות נדירה...
גאווה מקומית על הבמה הבינלאומית: עיריית בת-ים מאחלת בהצלחה לנציגיה במשחקי המכביה 2026
אמש נערך טקס הפתיחה החגיגי של המכביה 2026 באצטדיון טדי...
ראשונה במתחם: קבוצת BBB חתמה על עסקת ראשונה במרכז המסחרי החדש במרכז הרפואי שיבא בתל השומר: Sheba HealthTech Valley
BBB תשקיע כ-12 מיליון שקל בפתיחת שלוש מסעדות קונספט, שכרה...
פארק האקסטרים הממוזג WIPARK חוזר : והמחיר החל מ-29 ש"ח
עם היציאה לחופש הגדול, יפתח פארק האקסטרים wipark (וויפארק) במתחם...
כוכב "מאדים" נוחת במוזיאון בת-ים: תערוכה חדשה וחוויית קיץ לכל המשפחה
עיריית בת-ים מזמינה את תושבות ותושבי העיר והקהל הרחב לחגוג...
דילוג לתוכן