תעשיית המזון היא לא רק עוד תעשייה שבה מייצרים מוצרים שבסופו של דבר ניתן למכור ללקוח. בפועל, הצרכנים אוכלים את המזון הנרכש והוא יכול להשפיע בצורה בלתי רגילה על הבריאות שלהם. לכן נשאלת השאלה: כיצד ניתן להבטיח שכל המזון שאנחנו מייצרים באמת בטיחותי לשימוש? כאן בדיוק נכנסים לתמונה התקנים השונים, כמו למשל, fssc 22000 תקן. זו תקן בינלאומי מוערך ביותר בתחום של ניהול בטיחות המזון. למעשה, התקן הזה משמש כסוג של מסגרת מקיפה לארגונים הקשורים בשרשרת האספקה של המזון. כל זה כדי להבטיח שהמוצרים שהם מייצרים ומספקים באמת בריאים ובטיחותיים לשימוש. המשמעות של fssc 22000 תקן ברורה, שכן בעזרת התקן הזה אנחנו מבטיחים את בטיחות הצרכן. זה אומר שכל המוצרים שיש להם fssc 22000 תקן למעשה בטוחים לצריכה. כך אנחנו שומרים על בריאות הציבור וגם מעבירים מסר ברור מאוד של אמון ללקוחות.
איך מבטיחים את בטיחות המזון בכל שלב בתהליך הייצור?
כפי שכולנו יודעים, כאשר מדברים על תעשיית המזון מדברים על תעשייה שכוללת מספר שלבים שונים. לכן נשאלת השאלה: איך אנחנו באמת יכולים להבטיח שבכל שלב של תהליך הייצור המזון אכן עומד בכל התקנים המחמירים ביותר? כאן נכנס לתמונה תקן haccp. זהו עוד תקן בינלאומי שפותח כדי להבטיח את בטיחות המזון בכל שלבי הייצור. זה מתחיל בחומר הגלם וזה מגיע עד למוצר המוגמר שבסופו של דבר הצרכן מקבל. המטרה של תקן haccp היא לזהות סיכונים שיכולים לקרות לאורך הדרך. בנוסף, אחרי שאנחנו מזהים את הסיכונים, אנחנו למעשה מגדירים נקודת בקרה קריטית. למשל: נקודת הבקרה הקריטית יכולה להיות בישול בטמפרטורה מסוימת. בעזרת תקן haccp נעשה גם פיקוח על תהליכי הייצור ולכן ברור מדוע בעזרת התקן הזה אנחנו מגבירים את בטיחות המוצר הסופי.
מאיזה מומחים כדאי לקבל סיוע בהכנה להסמכה לתקנים?
כפי שניתן לראות, בתעשיית המזון יש תקנים שונים. אם אתם רוצים להשתלב בתעשייה הזאת אתם חייבים לעמוד בתקנים הללו, וחשוב להבין שהמסע הזה אינו פשוט או מהיר. מצד שני, אם תקבלו עזרה מאנשי המקצוע הכי טובים שיש, אתם יכולים להבטיח שהתהליך כולו יהיה פחות מורכב. רוצים להיעזר במומחים? חשוב לכם להבטיח שאתם פונים אל מי שבאמת יוכל ללוות אתכם כבר מהשלבים הראשונים על הצד הטוב ביותר? חברת מ.ר שירותי ייעוץ איכות ובטיחות מזון היא הכתובת הכי טובה שתוכלו לחשוב עליה, אז למה שלא תדברו עם נציגיה כבר עכשיו?