יום העצמאות – מנגל בריא יותר

יום העצמאות – מנגל בריא יותר
צילום: יח"צ.

באדיבות אורטל ברובין-חן, רכזת תחום נטורופתיה בכללית רפואה משלימה

יום העצמאות בפתח ולצד הזיקוקים והדגלנים עומד בגאון ומסמל את החג כבר שנים – המנגל. עומס מרוכז של קלוריות, מזון שומני, מפוחם ונפח מזון גבוה בהרבה מזה שאנחנו רגילים אליו ביום יום, מעמיסים על הגוף ומקשים עליו. עד מהרה החגיגה עלולה להתנקם בנו ולהפוך לבטן נפוחה, צרבת, גזים ואי נוחות. זאת ועוד, המזון השרוף עד מפוחם הופך לקרצינוגני במיוחד (= מכיל חומרים קרצינוגנים, מסרטנים). אז מה אפשר לעשות כדי ליהנות ממסורת החג תוך כדי צמצום הנזק?

טיפים למנגל בריא יותר
צילום: יח"צ.
  1. תמיד נתחיל בשפע של סלטים, מהם נוכל לנשנש עד שהאש תצרוב את האוכל וכך נתמלא בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, במקום לנשנש פיתות או צ'יפס. יש להקפיד לבחור בסלטים שמתובלים בשמן זית ולימון ולהימנע מסלטים שמכילים מיונז עתיר שומן שגם נוטה להתקלקל בקלות בשמש ועשוי לגרום לקלקולי קיבה חריפים.2. הפחיתו כמה שאפשר בצריכת הבשר במהלך המנגל שכן הוא מלא בנתרן ושומן מהסוג המזיק לנו ביותר – LDL . ניתן להשתמש בשיפודי ירקות וטופו, להכין "סטייק" מפטריית פורטובלו ועוד על מנת להגיע לטעם ומרקם בשרני, בפחות קלוריות ושומנים ועם הרבה יותר ערכים תזונתיים.

    3. העדיפו לקנות בשר/עוף/הודו רזה/ דגים ככל האפשר, ללא אנטיביוטיקה והורמונים. העדיפו לקנות מעט מזון איכותי על פני שפע רב של בשר מסוג נחות שישפיע על גופכם ובריאותכם לרעה. תוכלו לאכול דגים על הגריל ובכך לצמצם את צריכת השומן מהחי.

    4. חומוס, צ'יפס, סלט – הכינו לבד בבית סלטים קלים להכנה שיחסכו חשיפה לחומרים משמרים, חומרי טעם וריח, מייצבים וחומרי גלם נחותים. הכנת טחינה ביתית מטחינה גולמית לוקחת דקות בודדות וגם מי שאינו בעל כישורי מטבח מפותחים, מסוגל. חומוס ביתי ניתן להכין בדקות בודדות מגרגרי חומוס חצי מבושלים וקפואים שניתן לרכוש בכל סופר. כך, נשלוט באיכות החומרים שנכנסים למזון, נבחר בטחינה איכותית, נתבל בעזרת עלים ירוקים טריים ותבלינים לפי טעמנו. צ'יפס אפשר ורצוי להכין מערבוב של תפוחי אדמה ובטטות בתנור, או להכין "צ'יפס" משעועית צהובה קפואה.

    5. שדרגו את הפיתות לפיתות מקמח כוסמין מלא

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מראה מחודש ציוד חדש- סניף יד שרה בפתח תקווה מתחדש
סניף יד שרה בפתח תקווה עבר לאחרונה שיפוץ פנימי שכלל...
‏מקדחה לעבודה אחת, שתי תשובות למחיר: מה באמת עולה לשאול בתל אביב?
‏עיריית תל אביב-יפו מפרסמת השאלת חפצים ב-10 שקלים, אבל במפת...
בת-ים מטפחת את דור היוצרים הבא: 19 תלמידים נבחרו לתוכנית האמנות של מחוז תל אביב
19  תלמידות ותלמידים מארבעה בתי ספר בבת-ים נבחרו להשתתף בתוכנית...
פעילות ליום הבחירות בתל-אביב: מנצלים את יום הבחירות לזמן איכות אמיתי בואו ליצור ביחד ב-SPLASH צביעת כלי קרמיקה
יש לכם יום חופש בבחירות? זה בדיוק הזמן לנצל את...
יותר מ 1,000 מטופלים בחודש הראשון: נחנך מוקד הרפואה הדחופה החדש של מאוחדת בפתח תקווה
באירוע פתיחת המלר"ד השתתפו ראש העיר רמי גרינברג, סגנו אדי...
חברת החשמל השלימה הטמנה תת קרקעית והסרת כ-400 מטרים של קווי מתח נמוך ברחוב פנקס בתל אביב
צוותי חברת החשמל השלימו עבודות להטמנה ולהסרה של קווי מתח...
פותחים שנה בתנועה: ילדי בת ים בהפנינג ספורט חגיגי
בסוף השבוע התקיים במרכז הקהילתי גורדון בבת ים הפנינג ספורט...
חוגגים חוויה בינלאומית בפתח תקווה: בכירי קניוני עופר ובכירי STORE ®LEGO בישראל השיקו באירוע VIP את החנות הרשמית של המותג
תורי ענק השתרכו לפתיחת חנות של אלפי ילדים, בני נוער...
‏אותו תאריך סיום, כללי הצלה שונים: מה יודעים על חופי בת ים באוקטובר?
עונת הרחצה הרשמית הסתיימה ב-10 באוקטובר גם בבת ים וגם...
71 הולכי רגל נפגעו בחולון בשנה אחת. האם הרחוב מתוכנן גם למי שהולך לאט?
נתוני 2025 מחזירים לסדר היום את בטיחות הולכי הרגל. מעבר...
דילוג לתוכן