בשורת החדשנות מהגליל בכנס FoodTech IL שנפתח היום בת"א

בשורת החדשנות מהגליל בכנס FoodTech IL שנפתח היום בת"א
צילום- מכון המחקר מיגל
צילום- מכון המחקר מיגל

חלבוני ביצה אלטרנטיביים ללא תרנגולות, בדיקת חיי מדף של תוצרת חקלאית להפחתת פסולות, חומרים חדשים להגנת הצומח בחקלאות, שימוש במיצליום פטריות כתחליף בשר במוצרי מזון ועוד – חברות אגרי ופודטק ממכון המחקר מיגל הציגו מוצרים חדשניים בשבוע האגרי-פודטק הישראלי שנפתח היום (7.11) בת"א ביזמת חברת שטראוס.

חברות הסטארט-אפ החדשות והמיזמים בתחום החדשנות- הוקמו במכון המחקר מיגל בעקבות מחקרים בתחום חלבון עתידי, ופוסט-הרבסט להפחתת פסולות מזון שהתבצע בסיוע בינה מלאכותית.

בנוסף, נפגשו מנהלי מכון המחקר עם משקיעים ובכירים בתעשיית המזון, מישראל ומחו"ל שהגיעו לכנס.

אורי בן-הרצל, סמנכ"ל פיתוח עסקי ואזורי במכון המחקר מיגל: "בשנים האחרונות מכון המחקר מיגל שם דגש על חיבור המחקר והטכנולוגיות שמפותחות במכון עם התעשייה. מחקרים יישומים מצטיינים מצליחים לייצר אימפקט מקסימלי בבעיות אותן נועדו לפתור, בעיקר כשיש גורם תעשייתי השותף למימוש הטכנולוגיה. מכון המחקר מיגל הקים כבר 12 חברות בתחומים של מזון, חקלאות, ביוטכנולוגיה וסביבה, יחד עם מספר רב של הסכמי העברת טכנולוגיה לתעשייה, כבסיס לחדשנות, למחקר ופיתוח מוצרים ופתרונות משמעותיים לאתגרי העולם היום ובעתיד".

צילום- מכון המחקר מיגל

כחלק מהכנס התקיים Demo Day של חממת הפודטק Fresh Start, בו הציגה חברת הסטארט-אפ Eggmented Reality שהוקמה במכון המחקר מיגל והחממה, פתרונות טבעוניים, ירוקים ונטולי הנדסה גנטית, המאפשרים לתעשיית ייצור המזון להשתמש בתכונות הפונקציונליות של הביצים, כמו הקצפה, או מרקם ג'לי, ללא צורך בביצים אמתיות.
חברת הסטארט-אפ MushFoods שהוקמה על ידי מיגל וחממת הקיטצ'ן מבית שטראוס, פיתוחים ומוצרי מזון חדשים שישנו חוקי המשחק בתעשיית תחליפי הבשר מן הצומח. חברת הסטארט-אפ MushFoods פיתחה חלבון המבוסס על מיצליום של פטריות, המשתלב באופן מושלם עם חלבון מן החי ובכך מפחית את הצורך בשימוש בבשר במוצרי מזון. הפתרון אף מאפשר לצרכני בשר וחלבון מן החי, צריכה אלטרנטיבית והומנית יותר, כלפי בע"ח, לתעשייה רווחית יותר ופחות מזהמת.

 

מידע נוסף באתר- https://www.migal.org.il/en

לפרטים נוספים- יעל שביט– 04-6930530, 050-7777950

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קבוצת יוזמות מעצימה את פעילותה בתחומי ההתחדשות העירונית
קבוצת יוזמות רוכשת 65% מחברת פרקש התחדשות עירונית במסגרת העסקה...
לראשונה בתל אביב – שוק עולים על גג עזריאלי
עשרות עסקים בבעלות עולים חדשים מרחבי העולם, יציגו את מוצריהם...
קבלת פנים לעולים שהגיעו מצרפת בנובמבר 2024 . קרדיט צילום נגה מלסה, לעמ 4
מעל 4,400 עולים חדשים הגיעו לאזור תל אביב והמרכז מיום העצמאות אשתקד
אופיר סופר, שר העלייה והקליטה: "מעבר לתרומה המשמעותית של העלייה...
איתמר תג'ר מתל אביב תלמיד כיתה י״א במגמת מוזיקה בבית הספר יאסא למצטיינים ינצח על יצירה שחיבר בהשראת ה-7 באוקטובר בערב גאלה מיוחד
איתמר, נגן גיטרה חשמלית וקלאסית, יעלה על בימת הגאלה באימק"א...
סתיו בכל הצבעים מגיעה לבמות המרכזיות של עצמאות 2025
הכוכבת האהובה סתיו בכל הצבעים ממשיכה לכבוש את לבבות הילדים...
משט יום העצמאות ה-77: הצדעה ללוחמי הים, החטופים, הפצועים ומשפחותיהם
משט יום העצמאות ה-77 של מדינת ישראל, שיתקיים ביום חמישי,...
תערוכה חדשה לרגל יום העצמאות תיפתח בגלריית האמנים של רמת אביב: "תוצרת הארץ" אוצרת : איילת אמוראי בירן האומנים המציגים: ג'ק סיגל, חיים רון, רחל אגרי, שמואל חזני, אריאלה בלכנר
תערוכה חדשה לרגל יום העצמאות תיפתח לרגל חגיגות יום העצמאות...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
חדשות משמחות : מסעדת קאפרי פתוחה גם בצהריים!
המסעדה האיטלקית החדשה של קבוצת פומו – קאפרי שמאז פתיחתה...
תיאטרון הסמטה: לוח הצגות אפריל - מאי 2025
"סיפורים קטנים בגוען" -  הוא מחזה דרמה טרגי מאת בר מרדיקס...
דילוג לתוכן