מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו

מסעדת FLAME במלון קרלטון ת"א מציגה: תפריט חדש בהובלת השף אורן אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו

אסידו: "כשסיפרתי לקרובים אליי על כניסתי להובלת מסעדת פליים בחלל האגדי במלון קרלטון הם אמרו לי ׳מכתוב׳, חזרה למקום שהיה לי לבית, רק שהפעם מהדלת הראשית. מסעדת פליים במלון קרלטון היא מסעדה שכולה על טהרת האש, כיאה לאיש עתיק כמוני. תפריט שלם ומרגש, שכולו דרך הלהבות בטכניקות שונות."
מסעדת פליים במלון קרלטון ת"א בניצוחו של השף אורן אסידו מציעה תפריט חדש ומנות מרגשות. אסידו, שהוביל את מסעדת הולה בשנים האחרונות, מונה לאחר שובו מהמילואים במלחמת חרבות ברזל. עם חזרתו למטבח המסעדה במלון קרלטון, סוגר אסידו מעגל, שכן השף בן ה 31, החל את דרכו המקצועית לפני למעלה מעשור כטבח במסעדת לומינה של השף מאיר אדוני, ששכנה באותו חלל.
פליים היא מסעדת "אש גלויה" הראשונה בישראל והמסעדה הכשרה הראשונה בעולם. המסעדה, שנפתחה לפני כשנה, ממוקמת בקומה הראשונה של מלון היוקרה קרלטון בתל אביב, עם נוף לטיילת ולחוף הים, ובה 120 מקומות ישיבה, כולל מרפסת, בר פרטי וחדר פרטי.
המטבח המסעיר של פליים מציג את אחד הטרנדים הצומחים והפופולריים ביותר בקרב המסעדות המובילות ברחבי העולם. זהו מטבח מסעיר שמשדר מצד אחד חדשנות וריגוש ומצד שני גם פראיות. כל המנות במסעדה עוברות תהליכי בישול באש גלויה, כולל ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים.
מטבח המסעדה הוא מטבח פתוח ובו ג'וספר שעובד על ידי גחלי עץ אלון ואש חיה, לצד פאריז'ה, גריל גחלים דרום אמריקאי מסורתי שעובד על עץ ומרחק, כאשר אורך הצלייה, הגבהים והמרחקים מהאש משתנים בהתאם למנות ולטכניקת ההכנה הכרוכה בהן.
אסידו נכנס למטבח של פליים אליה הביא את תביעת ידו הייחודית. בתפריט המחודש ניתן למצוא מנות חדשות ומרגשות, אשר כולן, ללא יוצא מן הכלל, עוברות תהליכי בישול באש גלויה, ראשונות, עיקריות ואפילו קינוחים.

בתפריט החדש ניתן למצוא: בראשונות: כרישה צלויה בגחלים, שמן זית ומלח סלרי, סשימי טונה – אבטיח כבוש, פונזו הדרים, פינגר ליים, טרטר בקר – קרקר זעתר, טבסקו, איולי מח עצם, צלעות תירס יניגריט צ‘יפוטלה וליים. קטאייף צוואר טלה ירקות מוחמצים וטחינה עמבה. בעיקריות: סיח עוף שיפוד פרגית, ליה ובצל סגול, גלייז שאטה, סלסה עגבניות גריל וטחינה חמה, ספייריבס טלה בוקצ'וי וירוקים, פילה בקר ארטישוק ירושלמי צלוי בגחלים , קרם ארטישוק ירושלמי, קרם שום שחור ,פטריות מלך היער וציר עוף חום.
לצד מנות אלו, קטגוריית הבשרים במסעדה מכובדת במיוחד וכוללת בשרים בגידול מקומי מעדרים מובחרים של פרות הולשטיין, שמטופלות היטב בחדר היישון המפואר, אותו ניתן כמובן לראות מתוך חלל המסעדה.
מצ"ב תפריט.

לכל מבחר הטעמים הנ"ל מצטרף בר עם תפריט יינות וקוקטיילים עשיר במיוחד שמתאים לסגנון ולאווירה הייחודית של המסעדה.
בנוסף, במסעדה גם שני חללים פרטיים לאירועים (עד 12 איש ועד 60 איש) ואחד ממקררי היינות הכשרים הגדולים בארץ.

קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
קרדיט: איתיאל אסידו
כתבות נוספות שיעניינו אתכם
איך שומרים על פטנטים ומה חשוב לעשות במקרה של הפרת פטנט רשום?
להמצאות חדשות עשוי להיות שווי כספי עצום, לאורך שנים רבות....
טקסי יום השואה שהתקיימו הבוקר- יום הזיכרון לשואה ולגבורה
הבוקר התקיים טקס לזכר קדושי טרנסניסטריה שנספו בשואה, בהשתתפות ראש העיר רמי...
חדשות משמחות : מסעדת קאפרי פתוחה גם בצהריים!
המסעדה האיטלקית החדשה של קבוצת פומו – קאפרי שמאז פתיחתה...
תיאטרון הסמטה: לוח הצגות אפריל - מאי 2025
"סיפורים קטנים בגוען" -  הוא מחזה דרמה טרגי מאת בר מרדיקס...
אירועי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה התשפ"ה בתל אביב-יפו
טקס הזיכרון לחללי הטרור * העצרת המרכזית בגן הבנים *...
סניקרס על סטרואידים - GIOSEPPO מחזרים את הרטרו בענק עם צבעים שאי אפשר לפספס
המותג הספרדיGIOSEPPO , המיובא לישראל בלעדית על ידי רשת הלב...
רואה חשבון באזור באר שבע: הדרך להצלחה פיננסית
אם אתם גרים בבאר שבע ומחפשים שירותי ראיית חשבון, חשוב...
הפכו את הבית שלכם ליצירת אמנות עם שיפוץ ועיצוב יוקרתי
החשיבות של שיפוץ בית שיפוץ בית הוא תהליך שמאפשר להפוך כל...
עורך דין מכירת דירה – הליווי המקצועי שמוביל לעסקה בטוחה
מכירת דירה היא תהליך רב-שלבי הדורש ידע והבנה בתחום המשפטי...
קרדיט: Rachel Claire באתר PEXELS
אם יש אוכל פיוז'ן – למה שהמטבח שלכם לא יהיה כזה?
עיצוב פיוז'ן כבר מזמן לא שייך רק לצלחת – עכשיו...
דילוג לתוכן