CofaceBdi: אחוז הברים בתל אביב כפול מזה של ירושלים וחיפה

CofaceBdi: אחוז הברים בתל אביב כפול מזה של ירושלים וחיפה
צילום צביקה גולדשטיין

כ-70% מבתי הקפה והמסעדות בישראל לא מחזיקים תעודת כשרות

מהסקירה שערכה חברת המידע העסקי עולה כי היקף ההכנסות מענף המסעדנות הסתכם בשנה האחרונה ב-20 מיליארד שקל

1 מכל 9 מסעדות ובתי קפה נמצאים בסכנת סגירה

נתון לא מפתיע שעלה מסקירת ענף המסעדות ובתי הקפה בישראל בשנת 2018 שערכה חברת המידע העסקי CofaceBdi: בתל אביב מספר הברים כפול מזה של ירושלים וחיפה. גם בענף בתי הקפה נמצאת תל אביב במקום גבוה: 21% מבתי העסק בתחום המסעדנות בעיר הם בתי קפה.

אז מה אוהבים לאכול בתל אביב? מתברר כי מסעדות הבשרים שולטות משמעותית ומחזיקות ב-18% מעסקי המסעדנות בעיר. אחריהן מסעדות איטלקיות שמהוות 10% מבתי העסק בענף המסעדות ובתי הקפה, מסעדות דגים שמהוות 9% והחומוסיות שמחזיקות רק 3% מהענף.

 

הערכת התפלגות מספר בתי הקפה והמסעדות בערים נבחרות לפי סוג (באחוזים)

עוד עולה מהסקירה כי אזור תל אביב והמרכז נמצא במקום השני ביחס בין תושב לבית קפה או מסעדה: על כל 669 תושבים ניתן למצוא מסעדה או בית קפה. לעומת זאת, באזור הדרום וירושלים היחס נמוך משמעותית ועומד על בית קפה אחד או מסעדה אחת על כאלף תושבים בלבד.

 

הערכת היחס בין מספר התושבים לסניף לפי אזורים גיאוגרפיים (בשנת 2018)

מהסקירה עולה כי המלחמה בין בתי הקפה והמסעדות בישראל לבין הרבנות שאחראית על הענקת תעודות כשרות נותנת את אותותיה, בשנת 2018 כ-70% מהעסקים בענף בחרו שלא להחזיק תעודת כשרות.

הסקירה בדקה גם את היקף ההכנסות בענף המסעדנות ובתי הקפה והעריכה כי בשנת 2018 הן עמדו על כ-20 מיליארד שקלים, עלייה של כ-3% בהשוואה לשנת 2017. בענף גם נרשם בשנת 2018 גידול מזערי בפתיחת עסקים חדשים של כ-1% בשנת 2018, בהשוואה לשנה שקדמה לה.

הסקירה בחנה גם את השינוי וההתפתחות במגמות בענף. לדברי תהילה ינאי, מנכ״לית משותפת בחברת CofaceBdi: "בין ההתפתחויות שחלו בענף בשנים האחרונות, נציין את התחזקות מסעדות אוכל הרחוב אשר ממשיכות להיפתח על ידי שפים, התחזקות מגמת הטבעונות ופתיחת מסעדות מושקעות במלונות בוטיק. עוד מתברר כי בשנים האחרונות חלה מגמת גידול ברכישת אוכל מוכן, בין היתר על חשבון אכילה במסעדות ובתי קפה ואפשר לראות את ההשפעה בגידול בפתיחת מעדניות איכותיות ודוכני אוכל במרכזים המסחריים".

צילום צביקה גולדשטיין

הסקירה מתייחסת גם לשתי מהפכות שהתרחשו בתחום במהלך 2018: מהפכת הטיפים והתאגדות המלצרים. החל מתחילת 2019 בעקבות פסיקת בין הדין לעבודה בחודש מרץ 2018, כספי הטיפים של העובדים בענף המסעדנות יחויבו במס הכנסה. בנוסף, המעסיק יחויב לכלול את כספי הטיפים בחישוב הזכויות הסוציאליות. בעלי המסעדות ניסו להילחם בגזירה בטענה שבסופו של דבר התשלום יתגלגל לסועדים, אולם ללא הצלחה. השאלה שעולה היא כיצד ניתן לאכוף את החוק ואיך הוא ישפיע על שכר המלצרים שעלול לרדת ואולי להפוך לפחות אטרקטיבי.

התאגדות המלצרים: במהלך חודש אוגוסט 2018 קבע בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב כי הנהלת מסעדת קפה נואר פגעה בהתארגנות עובדיה כשפיטרה אותם, וחייב אותה לשלם להם פיצוי בסכום של 300 אלף שקל. התאגדות עובדי קפה נואר מעלה את החשש כי עובדים נוספים בענף צפויים להתאגד, דבר שיוביל לעלייה בהוצאות של המעסיקים.

 

מדד הסיכון בענף1 מכל 9 מסעדות ובתי קפה בסכנת סגירה.

בחינת מדד הסיכון העסקי של ענף בתי הקפה והמסעדות מראה כי בשנים האחרונות, רמת הסיכון של הענף הייתה גבוהה ממדד הסיכון העסקי בכלל המשק ונאמדה בסיכום שנת 2018 ב- 6.96.

מדד הסיכון העסקי של החברות והעסקים משקלל בתוכו, בין היתר, את הפרמטרים הבאים: הכנסות, ותק, מספר מועסקים, חוות דעת עסקית של לקוחות, חוות דעת עסקית של ספקים, מוסר תשלומים, מגמת רווחיות, מצב עסקי של חברות קשורות ועוד פרמטרים שונים.

מדד הסיכון העסקי של החברות המובילות בענף בתי הקפה והמסעדות אל מול כלל המשק (לפי שנים)

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
החגים בפתח: שעות הפעילות המעודכנות של תחנות ההצלה בחופי בת-ים
לקראת חגי תשרי, עיריית בת-ים מעדכנת את שעות הפעילות של...
חוזר לתפריט: רשת קפה גרג משיקה מחדש את מנת הספיישל: “הכריך של רוני” - לזכרה של רוני אשל ז”ל
כשנתיים וחצי לאחר שהפך לאחד מסיפורי ההנצחה המרגשים של עולם...
לקראת ראש השנה: עובדי חברת החשמל ארזו סלי מזון למשפחות הזקוקות לסיוע בתל אביב
לקראת ראש השנה: עובדי חברת החשמל ארזו סלי מזון למשפחות...
נורית גלרון, אלי יצפאן ושמואל וילוז'ני בין זוכי פרס מפעל חיים של א.מ.י לשנת 2026
בין מקבלי הפרס גם איציק קלה, רמי דנוך, צמד רעים,...
רשת BBB משיקה מחדש את סניף הדגל ברמת החייל: בהשקעה הנאמדת ב 1 מיליון ₪
לאחר כחצי שנה של עבודות שיפוץ, שדרוג ועיצוב מחדש, BBB...
86% מהבוגרים השתלבו בשוק התעסוקה ו־50% שיפרו את שכרם: תוכנית "תופסים כיוון" חוזרת לבת-ים למחזור ה־13
תוכנית ״תופסים כיוון״ לצעירים אקדמאים חוזרת לבת-ים למחזור ה־13, וההרשמה...
בשורה לתושבי פתח תקוה והסביבה: מוקד חדש לרפואה דחופה של מאוחדת נפתח בעיר
מאוחדת פתחה מוקד חדש לרפואה דחופה שיעניק לתושבי פתח תקוה...
מבלי ללכת לאיבוד בסבך הבירוקרטי: איך משנים תב"ע ומגדילים זכויות בנייה?
אחד המנועים החזקים ביותר להשבחת נכסים בעולם הנדל"ן נמצא בכלל...
סוכות יצרתי: מתחם יצירה והעשרה חווייתי לילדים ייפתח בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה – והכניסה חופשית!
לרגל חג הסוכות, עופר הקניון הגדול בפתח תקווה מזמין את...
מתכוננים לחגים: עיריית בת-ים מעדכנת על הסדרי פינוי האשפה, הגזם והגרוטאות במהלך חגי תשרי תשפ״ז
לקראת חגי תשרי, עיריית בת-ים מעדכנת את תושבות ותושבי העיר...
דילוג לתוכן