חלוקת רכוש המנוח באופן ניטרלי ורגוע- כך תעשו את זה

חלוקת רכוש המנוח באופן ניטרלי ורגוע- כך תעשו את זה
קרדיט - Canva

חלוקת רכושו של המנוח, גם אם הדבר נעשה בהתאם לצוואה שהותיר אחריו, יכולה לעורר לא מעט אמוציות אצל היורשים שעלולות להתפתח למחלוקות וסכסוכים. הפתרון לכך הוא לתת את המושכות לאדם אובייקטיבי וניטרלי הפועל מהמקום המקצועי בלבד. ניהול עיזבון מתבצע ע"י עורך דין מומחה בתחום המכיר היטב  את כל החוקים והנהלים הקשורים לקיום צוואה וחלוקת עיזבון בכלל, גם בהתאם לחוק הירושה. ישנן סיבות שונות למינוי מנהל עיזבון שינהל את התהליך. בחלק מהמקרים הוא ממונה לאחר הגשת בקשה מצד  יורש או יורשים שאינם בוטחים לחלוטין ביורשים אחרים, כאשר יורש מתגורר בחו"ל או כשישנו יורש קטין שיש לשמור על זכויותיו. הוא יכול להיות ממונה ע"י רשם הירושה, בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה.

חלוקת עיזבון במצב של חובות- איך הדבר נעשה?

רכושו של אדם יכול לכלול כספים שנמצאים בחשבונו, נכסים כמו נדל"ן וגם השקעות כמו קופות גמל ועוד. עם זאת, לאדם שנפטר יכולות להיות גם חובות שלא פרע עדיין כך שהיורשים העומדים לקבל מרכושו אינם רק בני משפחתו או הקרובים אליו אלא גם נושים המצפים לקבל את כספם. במיוחד כאשר מנוח ישנם חובות שיש לפרוע חשוב שיתבצע ניהול עיזבון ע"י עורך דין המומחה בתחום שמונה מטעם גורם רשמי כמו רשם הירושה או בית משפט לענייני משפחה. חוק הירושה קובע שלפני חלוקת הרכוש בין היורשים יש קודם כל לסלק את חובותיו של המנוח. גם בפריעת החובות יש סדר, כאשר חובות הקשורים להסכם גירושין למשל ייפרעו לפני חובות לנושים אחרים.

קביעת השפעה בלתי הוגנת לצוואה

כאשר ידוע שאדם הותיר אחריו צוואה, קיומה יתבצע לאחר הגשת בקשה לצו קיום צוואה מצד היורשים. לאחר שהבקשה התקבלה אצל רשם הירושות, הוא יפרסם למשך שבועיים את עניין הגשת הבקשה והכוונה לקיים את הכתוב בצוואה שהותיר המנוח. זאת כדי לאפשר ליורש או אדם אחר שהעניין רלוונטי לו להגיש התנגדות. מבחינת החוק, צוואה היא הדברים האחרונים שהותיר המצווה ולכן המטרה היא לכבד את דבריו ולפעול על פיהם. אם אדם טוען שהיתה השפעה בלתי הוגנת בעריכת הצוואה עליו להוכיח זאת. תתבצע בדיקה מצד בית המשפט האם היתה מעורבות גורם אחר בעריכת הצוואה, עד כמה היתה מעורבותו וגם האם המצווה היה תלוי בו פיזית בזמן עריכת הצוואה. ההתנגדות תתקבל במיוחד בצוואות שנערכו בע"פ כאשר היה המוריש על ערש דווי בזמן עריכת הצוואה.

עו"ד יוסי ברקוביץ הוא בעל ניסיון רב בטיפול בכל הקשור לנושא ירושות וצוואות, החל מעריכת צוואות דרך ניהול עיזבונות ועד יישוב סכסוכים בין יורשים. מוזמנים ליצור קשר.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מענה למחסור באחיות ובאחים: המרכז הרפואי שמיר והמכללה האקדמית רמת גן משיקים תוכנית פורצת דרך להכשרת אנשי רווחה וגריאטריה לסיעוד
שיתוף פעולה בתחום הסיעוד בין המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)...
תוכנית הבראה: חזרה למסלול ההצלחה
תוכנית הבראה לחברות במשבר כאשר חברה מתמודדת עם קשיים כלכליים, אחד...
"האמת שלא סיפרנו" פתיחה חגיגית: יום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:00 מיקום: גלריה לוטן, סמטת מזל אריה 19א, יפו העתיקה אוצרת ומפיקת התערוכה : אורלי דביר. אמנית מוצגת אנה פונדיק
LOST SOUL · ציירת ואנימטורית · ילידת 1965. אנה פונדיק...
ציון דרך: מחזור א' של תיכון תורני אמית בר אילן פתח תקווה סיים את לימודיו
תלמידי כיתה י"ב בבית החינוך התורני אמית בר אילן פתח...
בלב הביקוש: למה עסקים ממשיכים לבחור בתל אביב?
גם בתקופה שבה שוק המשרדים בישראל משתנה, תל אביב ממשיכה...
כל מה שצריך לדעת על מוצרי תינוקות
תיק החתלה - פריט חובה להורים כאשר מדובר על פריטים חיוניים...
נמר באולם הבחינות: למה לחץ מבחנים הוא בעצם כלי העבודה הכי טוב שלכם?
הלב דופק, הידיים מזיעות והחומר נמחק מהזיכרון? חמי גפן, ראש...
" התהוות" - הדס פורגס בתערוכת יחיד
אוצרות : מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית...
נווה שכטר מציג: פסטיבל התיבה לשימור ידע, מסורת ותרבות חיה: אמנים, בעלי מלאכה ובעלות מלאכה, כוריאוגרפים ומוזיקאים בונים תיבת נח עכשווית לשימור ידע אמנותי בשיתוף פעולה עם כולנא - בית הספר ליצירה מסורתית עכשווית 7 ביולי ועד 15 ביולי 2026 | נווה שכטר – רח׳ שלוש 42, ת״א
מיצב אמנות המשלב מלאכות אריגה, קליעה וליבוד | שימור מלאכות...
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט, עידן נפגש עם הפראמדיקים של מד"א שהצילו את חייו
"לפני כשלוש שנים לקחתי יוזמה להציב עמדת מפעם (דפיברילטור) בבית...
דילוג לתוכן