אושר מסמך המדיניות לגבי התפתחות מרכז העיר פ"ת

אושר מסמך המדיניות לגבי התפתחות מרכז העיר פ"ת
כביש בר כוכבא | קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

 בהמשך לחזון הפיתוח של מרכז העיר אותו החל לקדם ראש העיר רמי גרינברג עם כניסתו לתפקיד, ועדת המשנה לתכנון ובנייה דנה לאחרונה בתכנית פרה רולינג שהוגשה לאחרונה ע"י אגף ההנדסה בעירייה. התכנית הינה מסמך מדיניות תכנוני לרחובות בר כוכבא, פנסקר, שטמפפר ועוד.

כביש בר כוכבא | קרדיט: דוברות עיריית פתח תקווה

היוזמה להכנת מסמך מדניות להתחדשות עירונית לב המושבה, נותר כחלק מהמאמץ לעודד ולחזק מגמות להתחדשות עירונית במרכז העיר פ"ת. המסמך כולל את השטח שבין הרחובות בר כוכבא, שטמפפר, פינסקר ופרומקין וכן כולל בתוכו הסתכלות רחבה על הסביבה, לרבות כיכר המייסדים והמשך הרחובות הראשיים. עוד יצויין כי מסמך המדיניות מותאם לצירי הרק"ל, תכנית המתאר, מגמות השימור, החזון למרכז העיר ומגמות השוק והיזמות.

בין היתר, המדניות משמרת את עקרונות התכנון האיכותיים שנשתמרו מהימים ההיסטוריים של המושבה ומשלבת אותם עם צרכי העיר הגדלה והמתפתחת. בנוסף התכנית כוללת את עיקרון החצרות הפנימיות של המבנים, חיבור צירי הולכי רגל בין החצרות, עטיפת הרחובות וכיכר המייסדים בבינוי הכולל עירוב שימושים משולב עם מבנים לשימור.

מסמך המדיניות מייעד בין היתר את רח' בר כוכבא להיות ציר עירוני ראשי בנפחים גבוהים, הכולל עד 4 קומות מסד של מסחר ותעסוקה הכוללת שטחי ציבור ומגדלי מגורים בתמהיל מרובה דירות קטנות לאוכלוסייה צעירה. כמו כן, המסמך מייעד את רח' שטמפפר כרחוב ראשי במרכז העיר ובקרבתו תתוכנן קומת מסחר ו-2 קומות תעסוקה שעל גביהן בניין מגורים בתמהיל מרובה דירות קטנות. המסמך מיעד את רח' פינסקר כרחוב משני ברמת השכונה, השומר על אופי בנייה מרקמית עם חזית קומת קרקע מסחרית בתמהיל דירות בינוניות. רח' פרומקין הוא רחוב מקומי המשרת בעיקר את תושבי השכונה, מאופיין בבנייני מגורים בני 3 עד 8 קומות. מסמך המדניות מייעד את רח' פרומקין לשמור על אופיו כרחוב פנים שכונתי, המאפשר מעבר לרחובות הפנימיים ושומר על אופי הבניה המרקמי הקיים ובשימוש מגורים בלבד.

על פי מסמך המדיניות, מערך שטחי הציבור הפתוחים ישומרו ויווצרו חיבורים בין רחובות ומוקדי עיניין שונים במטרה לעודד הליכה רגלית ולייצר תנועת עוברים ושבים בכל המתחם באמצעות כך שלא יווצרו "חצרות אחוריות" המזמנות הזנחה.

ראש העיר רמי גרינברג "אחרי שנים שמרכז העיר הוזנח ולא נעשה לגביו חשיבה קדימה, אנחנו מקדמים תוכנית מדיניות מעשיות אשר עתידה להפוך אותו ב-180 מעלות כבר בשנים הקרובות. מרכז העיר הוא האתגר הגדול ביותר מבחינת הרשות ועל כן אנחנו משקיעים את מרב המאמצים כדי שהוא יחזור להיות הגאווה של תושבי העיר ויהווה מוקד משיכה לאוכלוסיות צעירות."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
"לחזור לנשום”: לציון אירועי ה – 7.10 לירי אלבג משתפת לראשונה מקרוב את סיפור החטיפה, השבי והדרך חזרה הביתה בהרצאה מרתקת לצד אביה אלי אלבג
לציון יום השנה השלישי ל־7 באוקטובר, עופר הקניון הגדול בפתח...
בשורה לתושבי פתח תקוה והסביבה: מוקד חדש לרפואה דחופה של מאוחדת נפתח בעיר
מאוחדת פתחה מוקד חדש לרפואה דחופה שיעניק לתושבי פתח תקוה...
סוכות יצרתי: מתחם יצירה והעשרה חווייתי לילדים ייפתח בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה – והכניסה חופשית!
לרגל חג הסוכות, עופר הקניון הגדול בפתח תקווה מזמין את...
שום דבר לא יכול לעצור אותה: הכירו את הנערה שנלחמה על חייה והיום מצילה חיים של אחרים
"כשיצאתי ממחלקת הטיפול הנמרץ והתעוררתי במחלקה הפנימית הסתכלתי במראה ולא...
שנת הלימודים בפתח תקווה נפתחה בהתרגשות רבה!
כ-72,000 תלמידים ותלמידות פתחו את שנת הלימודים תשפ"ז ומילאו את...
פתח תקווה חוגגת: נחנך קמפוס המבנים החדש של ישיבת אמית כפר גנים
אירוע מרגש נערך השבוע בפתח תקווה, עם חנוכת משכנה החדש...
שוק ארבעת המינים יתקיים בשכונות השונות ברחבי העיר
גם השנה לקראת חג הסוכות יפעלו ברחבי העיר דוכנים למכירת...
פותחים את שנת הלימודים תשפ"ז בפתח תקווה!
כ-72,000 תלמידים ותלמידות יפתחו את שנת הלימודים תשפ"ז בפתח תקווה. מאות...
מותג התיקים הסרוגים הישראלי Boujee פותח לראשונה חנות פיזית בישראל: בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה
המותג, שצבר תאוצה גם באירופה, יוצא לראשונה מהמרחב הדיגיטלי ומשיק...
תלמידים במסלול המראה
בקשר נשמעות פקודות חדות, מד הגובה הדיגיטלי מטפס במהירות, ובקוקפיט...
דילוג לתוכן