נחנך קמפוס 'רימון – ביה"ס למוסיקה' בפתח תקוה מרכז לימודי חדשני -טכנולוגי לבני נוער

נחנך קמפוס  'רימון – ביה"ס למוסיקה' בפתח תקוה מרכז לימודי חדשני -טכנולוגי לבני נוער
צילום דוברות העירייה

בפעם הראשונה במהלך 37 שנות פעילותו, 'רימון – ביה"ס למוסיקה' פתח מרכז טכנולוגי-חדשני בישראל, מחוץ לקמפוס המרכזי שלו, בעיר פתח תקוה. המרכז, המיועד לפעילות בני נוער בכיתות ז'-יב', ממוקם בהיכל התרבות העירוני המפואר בפתח תקוה, שעבר בשנה האחרונה מתיחת פנים נוספת לקראת קליטת הפעילות של רימון. פעילות המרכז תחל כבר בסוף חודש מרץ ותימשך גם לתוך חודשי הקיץ בהם יופעלו פעילויות, קורסי קיץ והכשרות. כל זאת, על מנת להציע תוכניות לימודים ייחודיות ואיכותיות בתחום המוסיקה לקהל הצעיר בפתח תקוה.

צילום דוברות העירייה

מרכז רימון בעיר מושתת על ציוד טכנולוגי מוסיקלי מהמתקדמים בעולם בתחומי המחשוב וההפקה המוסיקלית, בהשקעת משאבים כספיים בהיקף של כ-3 מיליון שקל. הוא נבנה מתוך מחשבה על תנאי העבודה של מוסיקאי העתיד ומתוך כוונה להעניק ללומדים בו מיומנויות לפיתוח כשרונם ולהשתלבות בתעשיית המוסיקה.
תלמידי העיר במגמות המוסיקה בתיכונים ובחטיבות הביניים, אשר הגיעו לטקס, יוכלו ליהנות משפע של הכשרות והדרכות מתקדמות בתחומי הטכנולוגיה והמוסיקה כחלק מתוכנית הלימודים במגמות. הקורסים שיילמדו הם הקלטה באולפן, עריכה והפקה מוסיקלית ואלקטרונית עם תוכנות לעריכת סאונד מהמתקדמות ביותר כמו קיובייס ואבלטון, די ג'יי, כתיבה והלחנת שירים ועוד. כמו כן, ייפתח מסלול לימוד ראשוני מסוגו ליצירת מחזות זמר, אחד מהתחומים המוסיקליים הכי פופולאריים כיום, וילמדו קורסים תיאורטיים דוגמת תיאוריה, הרמוניה מוסיקלית ועוד.
כל המורים במרכז הינם מורים מקצועיים ובוגרי רימון. בוגרי התוכניות והקורסים השונים שייערכו במרכז יוכלו לצבור קרדיטים שיזקפו לזכותם בהרשמה ללימודי המשך בקמפוס הראשי של רימון, ואף יוכלו לזכות במלגות הצטיינות ללימודי המשך ברימון. ההרשמה לקורסים כבר החלה ופרטים על הקורסים ניתן למצוא באתר רימון.

צילום דוברות העירייה

את הבחירה בעיר הסביר מנכ"ל רימון, משה סיני: "המרכז בפתח תקוה הוקם לאור ההערכה כי היא המתאימה ביותר לקידום מיזמים חדשניים ויצירתיים בתחומי המוסיקה והטכנולוגיה. אנחנו ברימון, כמובילי החינוך בתחומי מוסיקה עכשווית, יצירתית וטכנולוגית, מצאנו את העיר ומנהיגיה שותפים לתפיסה שיש להעניק לבני הנוער את הכלים האיכותיים ביותר בתחום. אלו יאפשרו לפתח את כישוריהם בעולם מוסיקלי משתנה, ההופך לטכנולוגי ומחייב חדשנות וכישורי יזמות להצלחה. המרכז יותאם לכך ומטרתו לחשוף פן זה בקרב צעירים, תוך חיזוקם. היותה של פתח תקוה עיר צעירה ומתחדשת באופייה שמורכבת מכל זרמי החינוך המגוונים, הופכת אותה לחממה מאתגרת שבה המוסיקה יוצרת ערך מוסף שווה לכולם וגם מחזקת את כישורי החיים. אלו מהווים מקפצה עתידית ללימודים מתקדמים בתחומי היצירה, שהולמים את ההתפתחויות הטכנולוגיות והחדשנות של המאה ה-21."
ראש העיר פתח תקוה, רמי גרינברג: "אנו עושים צעדים משמעותיים להרחבת יריעת התרבות בעיר ופועלים להפיכתה לאבן שואבת לעשייה תרבותית ויצירתית. בפתח תקוה פועלים בהצלחה רבה היכל התרבות המציג תיאטרון רפרטוארי ובו מרכז רימון יפעל, לצד מגוון מוסדות תרבות המעלים הצגות ומופעים לכלל הקהלים, לרבות תיאטרון הפרינג' "הדופנ", מוזיאונים, הקונסרבטוריון העירוני כמובן המטפח דורות של מוסיקאים צעירים ועוד. זאת, בנוסף לפרויקטים מתוכננים בתחום, כדוגמת הקמת המרכז ליצירה מקורית ברחוב אמסטרדם והמוזיאון שיוקם בבית פיק"א ויציג את יצירות האמן הידוע יוסל ברגנר ז"ל. לצד חיזוק היצירה ושדרוג ההיצע התרבותי בעיר, פעילות 'רימון – ביה"ס למוסיקה' תהווה נדבך חשוב ומרכזי במהפכת התרבות שהעיר עוברת, במיוחד לאור העובדה כי הקמפוס בפתח תקוה יתרכז במחזות זמר ובטכנולוגיה המשתלבת במוסיקה."

 

 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
ת"א - עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד לפעילות מיוחדת לחינוך בטיחות בחשמל
עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד...
תהילה תערוכת צילום של הִלה עמנואל עשרות דיוקנאות של אמנים שהטביעו חותם על פס הקול הישראלי בית האמנים, תל אביב 16 ביולי - 5 בספטמבר 2026 הכניסה חופשית
ב־16 ביולי תיפתח בבית האמנים בתל אביב תערוכת הצילום "תהילה"...
תלמידי ישיבת אמית כפר גנים פיתחו אפליקציית למידה מתקדמת בשיתוף גוגל
ארבעה תלמידים מחטיבת הביניים של ישיבת אמית כפר גנים פ"ת...
בהשקעה של כ-45 מיליון ₪: עיריית בת-ים מקימה מוסדות חינוך ומבני ציבור חדשים בפארק הים
עיריית בת-ים ממשיכה בפיתוח שכונת פארק הים ומקדמת הקמה של...
שירות חדש של עיריית פתח תקווה להגברת הביטחון האישי: כל תושב יקבל את שירות האבטחה האישית-מונעת של חברת Bond ללא עלות, המונחה בינה מלאכותית וכולל סוכני בטחון הזמינים 24/7 תוך שניות. משמעות השירות המהפכני: התושב או התושבת אף פעם לא לבד!
ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג, מקדם בימים אלה מהלך...
קבוצת אורון זכתה בשני מכרזי ענק של נת"ע בפרויקט המטרו בהיקף כולל של כ-362 מיליון שקל
החברה תבצע עבודות פיתוח, קידום זמינות והעתקת תשתיות בדיפו ראשונים...
חופשה קולינרית בתל-אביב
רשת  מלונות אדם משיקה חופשה במלון פיורי 41 ובמלון 1935...
כשאומנות פוגשת את החיים
מפגש מרגש במיוחד התקיים במהלך מסע ישראלי של שכבה יב...
רשת מוביסל ממשיכה להתרחב: פותחת את החנות ה-55 שלה בעופר בילו סנטר בהשקעה של כ-250 אלף ₪
רשת הסלולר מוביסל (MOBI CELL), מהמובילות בישראל, ממשיכה להתרחב ופותחת...
מחקר חדש ומדאיג של הממשל האמריקאי מצביע על סיכון גבוה בניתוחים פלסטיים הנעשים בחו"ל
יו"ר ארגון המנתחים הפלסטים אסתטיים בישראל: "גם אצלנו בארץ יש...
דילוג לתוכן