ביקור שרת החינוך של מדינת באדן וירטמברג בגרמניה ברב תחומי עמל א'

ביקור שרת החינוך של מדינת באדן וירטמברג בגרמניה ברב תחומי עמל א'
צילום: רב תחומי עמל א'

בשבוע שעבר ביקרה שרת החינוך הנוער והספורט של מדינת באדן וירטמברג בגרמניה, הגב' תרזה שופר, בבית הספר הרב תחומי עמל א' פתח תקווה. השרה ביקשה לשמוע על האינטגרציה בבית הספר ועל יישום מתודות של טכנולוגיות מתקדמות במגמת הנדסת תחבורה מתקדמת בבית הספר. השרה ביקרה בסדנת מגמת הנדסת תחבורה מתקדמת, ונפגשה עם תלמידי כיתת י"ג הלומדים במגמה זו, במהלך המפגש הביעה השרה תמיכה מלאה בישראל בעקבות אירועי השבעה באוקטובר.

במהלך הביקור ליוו את השרה מנהלת בית הספר מירי ענני, אייל דרי רכז מגמת הנדסת תחבורה מתקדמת – אוטוטק וקובי אביטל יו"ר איגוד המוסכים ומורה ברב תחומי עמל א', מנכ"לית קבוצת הרב תחומי עמל קארן טל, והמשנה למנכ"לית תמר פלד אמיר, איתי רוזנפלד מהנהלת רשת עמל ולשעבר מנכ"ל חברת אפלייד מטיריאלס, וכן נציגי הרשות – ראש מינהל החינוך סרחיו חביאר גולצמן, וסגניתו חברת מועצת העיר ניבה קפלן.

השרה הגב' תרזה שופר התרשמה מאד מהרמה המקצועית הגבוהה של מגמת אוטוטק ברב תחומי עמל א', מהמערכות החדשניות והממוחשבות ומרמת הלימוד של התלמידים המשלבת התנסות וביקורים חווייתיים בחברות רכב ובמוסכים מתקדמים בעיר. עוד התרשמה מהעובדה כי תלמידי ביה"ס מסיימים את הלימודים כשברשותם לא רק תעודה מקצועית אלא גם תעודת בגרות מלאה, דבר שאינו קורה עפ"י רוב בבתי"ס מקצועיים בגרמניה.

מנכ"לית קבוצת הרב תחומי עמל קארן טל ציינה במיוחד את שיתוף הפעולה המצוין של רשת עמל עם העירייה, ההשקעה של הרשות בהצטיידות מגמות הטכנולוגיה והמענה לצרכי ביה"ס, כמו גם פיתוח תכניות למידה איכותיות וקידום תוכניות חדשות, כדוגמת התכנית "הקול בראש" לחיזוק האקלים החינוכי בביה"ס. עוד ציינה קארן טל שקיים רצון לפתח שיתופי פעולה בלמידה משותפת בתחום החינוך הטכנולוגי והמקצועי, ובכלל זה חילופי משלחות תלמידים ומנהלי בתי ספר.

יצוין כי מדינת באדן וירטמברג היא השלישית בגודלה בגרמניה. חיים בה כ-11 מיליון תושבים בהם כ-2.5 מיליון תלמידים ותלמידות. בבירתה שטוטגרט ישנם קווי ייצור של כלי הרכב מרצדס ופורשה.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לרגל חג הפורים: תערוכה חדשה “קרנבל בצבעים” בקניון עופר רמת אביב. תערוכת ציורים לכל המשפחה המזמינה להיכנס לעולם מלא צבע, שמחה ודמיון
לרגל  חג הפורים נפתחת בגלריית האמנים של קניון עופר רמת...
פורים צבעוני ושווה לכל המשפחה! 🎉 3 ימים של הקרנות סרטי ילדים ב־15 ₪ בלבד 🎭 בשילוב פסטיבל בובות פופ עם עשרות דוכנים של אספנים מכל רחבי הארץ בעופר הקניון הגדול
פורים צבעוני  יערך בעופר הקניון הגדול בפתח תקווה, מקבוצת קניוני...
ספרים עם ניקוד לילדים – הדרך הטובה ביותר להתחיל לקרוא  
יתרונות של ספרים עם ניקוד ספרים עם ניקוד הם כלי נהדר...
פורים צבעוני וססגוני לכל המשפחה בעופר הקניון הגדול פ"ת
🎉 3 ימים של הקרנות  סרטי ילדים  ב־15 ₪ בלבד...
היקב ההיסטורי בלב המושבה אשר ישמש למרכז חדשני לצעירים ייקרא ע"ש גיבור ישראל רן גואילי
בקרוב יסתיימו העבודות להפיכת היקב ההיסטורי בפינת הרחובות אוסישקין וחיים...
אנה דבורקין: תערוכת יחיד גלריה "המגדל" רח' דניאל פריש 3 , תל אביב. אוצרת : רחל זיו
אנה היא אמנית רגישה, רוחנית ומחוברת משחר צעירותה לשיטת מדיטציה...
פארק נדיר: הזמרת והיוצרת האגדית קורין אלאל ז״ל מונצחת בפתח תקווה: נחנך פארק חדש על שמה
פארק חדש נחנך בפתח תקווה ונקרא על שמה של הזמרת...
פתח תקווה כובשת את צמרת החינוך המיוחד בישראל: בית הספר שלום זכה בפרס החינוך הארצי
בית הספר שלום פתח תקווה, בית ספר לחינוך מיוחד בניהולה של...
חג פורים פראי בפתח תקווה: פתח תקווה חוגגת בשאגות שמחה עדלאידע 2026 באווירת ספארי
חגיגות העדלאידע חוזרות השנה לפתח תקווה, והפעם בנושא ספארי צבעוני...
לא מפסיקים לרוץ! 4.6.26 Save the date מרוץ הלילה של פתח תקווה 2026 יוצא לדרך!
מרוץ הלילה של פתח תקווה יתקיים השנה ביום חמישי, 4.6.26,...
דילוג לתוכן