במסגרת קידום חוק הגברת הענישה על מטפלות מתעללות במעונות, ראש העיר נפגש עם יוזם החוק

במסגרת קידום חוק הגברת הענישה על מטפלות מתעללות במעונות, ראש העיר נפגש עם יוזם החוק
קרדיט: דוברות פתח תקווה

ראש העיר רמי גרינברג ומנהלת היחידה לפיקוח מעונות לידה-3 של הרשות נפגשו ביום חמישי עם ח"כ אופיר כץ, שמקדם את החוק להגברת הענישה על מטפלות מתעללות במעונות. במסגרת קידום החוק, ח"כ כץ קיבל סקירה אודות הפעילות הייחודית של היחידה במעונות עבור גילאי לידה עד 3 בתחומי הרשות, וציין כי יש להביא את המודל הפועל בעיריית פ"ת לכנסת ולחייב בכך את כל הרשויות.

במסגרת פעילות היחידה, העובדים מבצעים ביקורי פתע, הדרכות למטפלות וכן נותנים מענה נרחב ופרטני להורים ולמטפלות. בנוסף, היחידה דואגת לכל המעטפת בתחום לידה עד 3 ודואגת לכל הצרכים שעולים מהשטח עבור גילאים אלו ומלווה הקמת מבני חינוך למעונות מול משרד העבודה והרווחה. לראשונה ישנה כתובת בנושא ועל כן ישנן פניות רבות, הן מצד ההורים והן מצד המעונות ואף בתקופת הקורונה. כמו-כן, ראש העיר ציין בפני הח"כ כי במסגרת פיילוט של משרד העבודה והרווחה, היחידה עברה הסמכה לפיקוח מטעם המשרד על המעונות.

כזכור, בשנה האחרונה, ביוזמת ראש העיר, הוקמה היחידה לפיקוח על המעונות אשר במסגרת פעילותה נוצר קשר עם ההורים ומנהלי המעונות, כדי להכניסם למאגר הפיקוח ובהתאם מבצעת היחידה סיורים במעונות ללא תיאום מראש.

בתוך כך, אנשי היחידה מגיעים למעונות ומסבירים על ההליך שעליהם לבצע בהתאם להוראות החוק ולקבלת האישור הראשוני להפעלת מעון מטעם משרד העבודה והרווחה. במסגרת הפעילות בנושא, הרשות מנגישה ומסבסדת קורסים המחוייבים בחוק וכן קורסי הכשרת מטפלות.

קרדיט: דוברות פתח תקווה

בפגישה צויין כאמור כי היחידה עורכת מידי יום סיורים במעונות שונים בעיר ללא תיאום מראש וזאת במטרה לעמוד מקרוב אחר המתרחש במעון ולוודא כי מנהלי המעון פועלים כדי ליישם את הקריטריונים של משרד העבודה והרווחה בנושא.

ראש העיר רמי גרינברג "חינוך הילדים הרכים חשוב לנו ביותר ולא פחות חשוב מכך הוא ביטחונם האישי, מתוך תפיסה זו הקמתי את היחידה לפיקוח על המעונות במטרה שיתבצע פיקוח ובקרה. אני מודה לח"כ כץ על הפגישה החמה ועל הרצון להגביר את הענישה בנושא".

ח"כ אופיר כץ פרסם בדף הפייסבוק שלו "אני ממשיך בפעילות שלי למיגור תופעת ההתעללות בפעוטות- נפגשתי עם ראש עיריית פתח תקווה רמי גרינברג, שמוביל רפורמה חסרת תקדים בעיר לטיפול בגיל הרך. הוא חרט על דגלו את הנושא ומביא שינוי אמיתי בתחום. יחד עם הצוות המסור שלו ובשיתוף מור דקל יו״ר העמותה לגיל הרך, הם מייצרים מעטפת ראויה שמהווה דוגמה ומופת לשמירה על הקטנטנים. זו חובתנו לקדם ולייצר בסיס שימנע את מקרה ההתעללות הבא וידאג להתפתחות ילדנו."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
100 שנים. עיר אחת. חגיגה היסטורית: בת-ים חושפת את הלוגו הרשמי ופותחת את חגיגות המאה
עיריית בת־ים משיקה באופן רשמי את חגיגות שנת ה־100 להיווסדה...
"האמת שלא סיפרנו" פתיחה חגיגית: יום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:00 מיקום: גלריה לוטן, סמטת מזל אריה 19א, יפו העתיקה אוצרת ומפיקת התערוכה : אורלי דביר. אמנית מוצגת אנה פונדיק
LOST SOUL · ציירת ואנימטורית · ילידת 1965. אנה פונדיק...
ציון דרך: מחזור א' של תיכון תורני אמית בר אילן פתח תקווה סיים את לימודיו
תלמידי כיתה י"ב בבית החינוך התורני אמית בר אילן פתח...
קלאסי בשבת | גלריה צימבליסטה כינור ספרדי גיא פיגר (כינור) ודניאל שץ (גיטרה) 4.7.26 | |שבת | 11:00 | תל אביב
גלריה צימבליסטה מזמינה לקונצרט סיום העונה של סדרת „קלאסי בשבת"...
נמר באולם הבחינות: למה לחץ מבחנים הוא בעצם כלי העבודה הכי טוב שלכם?
הלב דופק, הידיים מזיעות והחומר נמחק מהזיכרון? חמי גפן, ראש...
" התהוות" - הדס פורגס בתערוכת יחיד
אוצרות : מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית...
נווה שכטר מציג: פסטיבל התיבה לשימור ידע, מסורת ותרבות חיה: אמנים, בעלי מלאכה ובעלות מלאכה, כוריאוגרפים ומוזיקאים בונים תיבת נח עכשווית לשימור ידע אמנותי בשיתוף פעולה עם כולנא - בית הספר ליצירה מסורתית עכשווית 7 ביולי ועד 15 ביולי 2026 | נווה שכטר – רח׳ שלוש 42, ת״א
מיצב אמנות המשלב מלאכות אריגה, קליעה וליבוד | שימור מלאכות...
כמה דוחות תנועה קיבלו תושבי רמת גן ממצלמות אכיפה? כמו כן: עיריית פתח תקווה השקיעה מעל מיליון ש״ח בתנועות הנוער, אך מימון המדינה לא הועבר במלואו
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן בחן את מערך מצלמות האכיפה של...
מעורבות הנהנה כעילה לצורך פסילת צוואה
חוק הירושה קובע באופן מפורש כי הוראת צוואה המזכה את...
תלמידי ישיבת אמית כפר גנים פיתחו אפליקציית למידה מתקדמת בשיתוף גוגל
ארבעה תלמידים מחטיבת הביניים של ישיבת אמית כפר גנים פ"ת...
דילוג לתוכן