מרכז "חמניות" נפתח בבת-ים: תמיכה ייחודית לילדים ובני נוער יתומים

מרכז "חמניות" נפתח בבת-ים: תמיכה ייחודית לילדים ובני נוער יתומים
מרכז חמניות נפתח בבת-ים תמיכה ייחודית לילדים ובני נוער יתומים. קרדיט צילום: עיריית בת-ים

עיריית בת-ים בשיתוף עמותת חמניות שמחות להודיע על פתיחתו של מרכז חדש בעיר, ומעניק מסגרת טיפולית-חינוכית ייחודית עבור ילדים ובני נוער יתומים בגילאי 7–18. המרכז בבת-ים מצטרף ל-22 מרכזים פעילים נוספים של העמותה ברחבי הארץ.

המרכז פועל באשכול פיס, רחוב הדקל 5 בת-ים, בליווי מלא של הרפרנטית יפה הלוי, ומציע מענה קבוצתי שבועי בהובלת צוות מקצועי הכולל את רוני כהן, מנהלת המרכז, מיכל בר, אשת טיפול מוסמכת, והמתנדבות עדי ואביב. הפעילות כוללת מפגשי שיח רגשי, פעילויות יצירה, משחקים, סדנאות מגוונות ובעיקר מרחב בטוח ומכיל לשיתוף, תמיכה ותקווה.

מרכז חמניות נפתח בבת-ים תמיכה ייחודית לילדים ובני נוער יתומים. קרדיט צילום: עיריית בת-ים

המפגשים מותאמים לגיל ולשלב ההתמודדות של כל משתתף, ומטרתם לסייע בעיבוד רגשי של חוויות האובדן, חיזוק תחושת השייכות, ופיתוח כוחות התמודדות בקרב ילדים ובני נוער הנמצאים ברגעים המורכבים ביותר של חייהם.

עמותת חמניות היא הארגון היחיד בישראל המעניק מענה חברתי ורגשי לילדים, נוער ובוגרים יתומים. על פי נתוני חמניות, חיים כיום בישראל כ-30,000 ילדים ובני נוער יתומים, שרבים מהם נעדרים עורף רגשי או תמיכתי מוסדר. יתומים חווים תחושת בדידות עמוקה, געגוע בלתי פוסק להורה, דוחק כלכלי ולעיתים רגשות אשם, קושי ביצירת קשרים משמעותיים ואף נטייה להרס עצמי, אובדנות והתמכרויות. בהיעדר מענה ממשלתי, משפחות רבות נותרות לבדן בשעתן הקשה ביותר.

צביקה ברוט, ראש העיר בת-ים: "זר לא יבין זאת, מי שלא חווה את האבל בסופו של דבר, לעולם לא ידע באמת מה אתם עוברים. ולכן אני ארצה להגיד תודה להדר קס ולכל הצוות. אנו נרגשים להיות חלק מהעשייה שלכם ונשמח להמשיך את השותפות בינינו גם בשנים הבאות, כדי שניתן כמה שיותר תמיכה לכמה שיותר משפחות."

מרכז חמניות נפתח בבת-ים תמיכה ייחודית לילדים ובני נוער יתומים. קרדיט צילום: עיריית בת-ים

הדר קס, מייסדת ומנכ"לית ארגון חמניות: "אנחנו בחמניות שמחים להפעיל מרכז נוסף שייתן מענה רגשי וחברתי לילדים שאיבדו הורה ולמשפחותיהם. אנו מברכים על שיתוף הפעולה עם ראש עיריית בת-ים, מר צביקה ברוט, ורואים במהלך הזה התחלה של שותפות ארוכת טווח לטובת תושבי העיר שאיבדו הורה. המרכז בבת ים מצטרף ל 22 מרכזים של חמניות הפועלים בפריסה ארצית – מתוך מטרה אחת: ששום ילד שחווה אובדן – לא יישאר לבד."

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
מענה למחסור באחיות ובאחים: המרכז הרפואי שמיר והמכללה האקדמית רמת גן משיקים תוכנית פורצת דרך להכשרת אנשי רווחה וגריאטריה לסיעוד
שיתוף פעולה בתחום הסיעוד בין המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא)...
ציון דרך: מחזור א' של תיכון תורני אמית בר אילן פתח תקווה סיים את לימודיו
תלמידי כיתה י"ב בבית החינוך התורני אמית בר אילן פתח...
קלאסי בשבת | גלריה צימבליסטה כינור ספרדי גיא פיגר (כינור) ודניאל שץ (גיטרה) 4.7.26 | |שבת | 11:00 | תל אביב
גלריה צימבליסטה מזמינה לקונצרט סיום העונה של סדרת „קלאסי בשבת"...
נמר באולם הבחינות: למה לחץ מבחנים הוא בעצם כלי העבודה הכי טוב שלכם?
הלב דופק, הידיים מזיעות והחומר נמחק מהזיכרון? חמי גפן, ראש...
נווה שכטר מציג: פסטיבל התיבה לשימור ידע, מסורת ותרבות חיה: אמנים, בעלי מלאכה ובעלות מלאכה, כוריאוגרפים ומוזיקאים בונים תיבת נח עכשווית לשימור ידע אמנותי בשיתוף פעולה עם כולנא - בית הספר ליצירה מסורתית עכשווית 7 ביולי ועד 15 ביולי 2026 | נווה שכטר – רח׳ שלוש 42, ת״א
מיצב אמנות המשלב מלאכות אריגה, קליעה וליבוד | שימור מלאכות...
הישג כפול לבת-ים: תלמידות בתי הספר 'בית וגן' ו'חשמונאים' זכו במקומות הראשונים בתחרות הארצית לבניית אתרים של תוכנית "סודקות את תקרית הזכוכית"
מקום ראשון ארצי לבי"ס בית וגן ומקום ראשון אזורי לבי"ס...
לאחר שלקה בדום לב והתמוטט, עידן נפגש עם הפראמדיקים של מד"א שהצילו את חייו
"לפני כשלוש שנים לקחתי יוזמה להציב עמדת מפעם (דפיברילטור) בבית...
כמה דוחות תנועה קיבלו תושבי רמת גן ממצלמות אכיפה? כמו כן: עיריית פתח תקווה השקיעה מעל מיליון ש״ח בתנועות הנוער, אך מימון המדינה לא הועבר במלואו
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן בחן את מערך מצלמות האכיפה של...
ת"א - עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד לפעילות מיוחדת לחינוך בטיחות בחשמל
עובדי חברת החשמל התנדבו בבית הספר "שושנה דמארי" לחינוך המיוחד...
תלמידי ישיבת אמית כפר גנים פיתחו אפליקציית למידה מתקדמת בשיתוף גוגל
ארבעה תלמידים מחטיבת הביניים של ישיבת אמית כפר גנים פ"ת...
דילוג לתוכן