Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

הפסיכיאטר נגד הפסיכיאטר- התמכרות לתרופות

הפסיכיאטר נגד הפסיכיאטר- התמכרות לתרופות
קרדיט - Canva

בשונה מספת הפסיכולוג המיועדת לשיחות וטיפולים באמצעות עבודה בין אישית או אישית, אנשים מגיעים אל הפסיכיאטר כדי שירשום להם תרופות, ממש כאילו היה רופא. למעשה, זה אכן כך, הפסיכיאטר עובר הכשרה רפואית המסמיכה אותו לתת תרופות מרשם העוסקות בנפש האדם, כאילו היה זה איבר מן השורה. עם השנים הפכו התרופות הפסיכיאטריות למוכרות ומקובלות יותר ויותר, סטיגמות עבר הולכות ומאבדות את גובהן ואת משמעותן, ואנחנו מתרגלים לעובדה שתרופות עשויות לסייע לנו להתמודד עם מצבי חיים מורכבים, רגשות קשים או התמודדויות נפשיות שונות שעוברות על כולנו פה ושם. אולם, זהירות- תהליך גמילה מתרופות פסיכיאטריות עלול להיות עבורכם הרבה יותר גרוע מכל מה שחשבתם עד כה, וזה לא רחוק מכל מטופל בתרופה פסיכיאטרית ככל שהיא מקובלת ופשוטה. אז מה עושים? איך נמנעים מטעויות מסוכנות? ולמה זה חשוב כל כך? אתם מוזמנים ללמוד מתוך הניסיון העצוב והלא קטן של מומחי ההתמכרויות במכוני מכורים לחיים.

מרכזי הגמילה של מכורים לחיים

מכורים לחיים היא עמותה ששמה לעצמה מטרה עצומה- סיוע למכורים מכל הסוגים והתחומים. העמותה מפעילה הוסטל למצבי קיצון, בתי תמיכה וטיפול, סוויטות יוקרה וחדרי אירוח למטופלים ברמות שונות ובמצבים שונים, מרכזי גמילה פרטיים, מרכז יום, ועוד. אם אתם למשל מחפשים מרכז גמילה מאלכוהול פרטי, או דווקא טיפול הכולל ביקורי בית ולא שהיה סגורה במרכז, הכל אפשרי בעמותה שלנו, מתוך אכפתיות עמוקה וניסיון דאין לו מתחרים. אז מה יש לנו נגד הפסיכיאטריה? כלום, באמת, אבל חשוב לנו ליידע אתכם בכך שלא תמיד מטופלים שמים את שיקול הדעת הראוי כאשר המטפל מעדכן אותם בסיכונים השונים של התרופה, וביניהם הסיכון להתמכרות.

כמה זה מסוכן

אוהו, זה מסוכן מאד, וקשה לצפות מראש עד כמה. דפוסי התמכרות בעקבות תרופות שונות, לא רק פסיכיאטריות, הולכות ומקבלות יותר ויותר מודעות והכרה, ואין ספק שתרופות פסיכיאטריות עומדות בראש הפירמידה בתחום הזה. הסיכון להתרגל לנטילת התרופה באופן שיקשה על האדם להיפרד ממנה בשלב שבו הוא לא יצטרך אותה יותר, או מסוכן מכך- הסיכון שהוא ייגרר למצב נטילה מוגברת או מיותרת עד כדי סיכון נפשי, מוחי או פיזי, בגלל הצורך הפנימי בתרופה, הוא לא קטן בכלל

אז מה עושים?

קודם כל, מעדיפים טיפול פסיכולוגי על פני טיפול פסיכיאטרי, ובמידת הצורך בוחרים לשלב בין שניהם כדי להישאר במעקב איש מקצוע. אם הגעתם למצב שאתם מזהים כהתמכרות- פנו אלינו ללא שהיות כדי לקבל את הסיעו המלא שמגיע לכם ולצאת לחיים.

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
קייטנת גלישה
מזג האוויר בישראל בשילוב עם רצועת חוף כל כך ארוכה...
מה אתם חייבים לדעת על הקמה של תשתית תקשורת
מאז שאתם מנהלים את העסק שלכם התקשורת בו לא מספיק...
בעלי חברת הסעות? כבר עשיתם ביטוח?
אם בימים אלו אתם עסוקים בהקמה של חברת הסעות, אתם...
חלוקת רכוש המנוח באופן ניטרלי ורגוע- כך תעשו את זה
חלוקת רכושו של המנוח, גם אם הדבר נעשה בהתאם לצוואה...
להתמודד לבד מול הוצאה לפועל או בעזרת עורך דין?
ההוצאה לפועל, או בשמה הרשמי רשות האכיפה והגבייה, מוסמכת להטיל...
לא רק למטבח- נירוסטה כמו שעוד לא הכרתם
תחום הבנייה והייצור, בין תחומים רבים אחרים, עושים שימוש נרחב...
איך שומרים על סטריליות בשטח?
אם בעידן טרום קורונה היינו צריכים להסביר לילדינו מדוע האחות...
מתעוררת מחלוקת בתוך המשפחה? אל תנהלו את הדברים לבד
משפחה היא המסגרת הקרובה והבטוחה ביותר עבור כל אחד. זוהי...
עיצוב פנים בסגנון מודרני
עיצוב פנים בסגנון מודרני
הבית הוא לא "רק" המקום הבטוח עבור כולנו, אלא גם...
לשון הרע מאחורי המקלדת- איך מתמודדים?
האינטרנט עשה מהפך אמיתי בעולם בכל תחומי החיים, כשהרשתות החברתיות...