Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

כיצד תשיגו חוות דעת מרופא תעסוקתי?

כיצד תשיגו חוות דעת מרופא תעסוקתי?
קרדיט Shutterstock

הפניה לרופא תעסוקתי איננה מתרחשת רק כאשר כבר קיים פגיעה בכושר העבודה, אולם במידה וקיימת, קבלת חוות דעת מדויקת ומקצועית היא קריטית לשמירת זכויותיכם.

כיצד תשיגו חוות דעת מרופא תעסוקתי?
קרדיט Shutterstock

על תפקידו וסמכויותיו של הרופא התעסוקתי

רופא תעסוקתי הוא רופא בעל ידע, סמכות והתמחות ספציפית הנוגעת לאבחון כשירות עובדים לעבודה. בפרט, מדובר על רופא אשר לצד הידע הרפואי הנדרש מטבע הדברים, הוא גם בעל ידע נרחב אודות השפעות עיסוקים שונים על הבריאות, למשל השפעות של עולם התעשייה ועבודות פיזיות מסוימות, קיומן של מחלות מקצוע והשפעות סביבתיות-תעסוקתיות נפוצות ולא נפוצות. אבחון הרופא התעסוקתי אם כך, לא נוגע רק לליקוי עצמו, אלא גם לקשר הנסיבתי בין הופעת ליקוי או תופעה בריאותית, לבין מקום העבודה ותנאי העבודה.

מתי נדרשים לחוות דעת מרופא תעסוקתי?

לעיתים, עובדים ואף מקומות עבודה דואגים לבדיקות חוזרות ונשנות אצל רופא תעסוקתי על מנת למנוע מראש נזקים שיכולים להיגרם מאופי העבודה או מקום העבודה, בד"כ כאשר מדובר על עבודות בסיכון גבוה יחסית לפגיעות. אולם, חוות דעת מרופא תעסוקתי הינה בד"כ נדרשת ביותר, כאשר כבר התרחשה פגיעה מהעבודה. במקרה כזה, האדם ניגש לתביעות של אובדן כושר עבודה ופגיעה בעבודה מול ביטוח לאומי (וייתכן שגם גורמים נוספים).

מדוע חוות דעת של רופא תעסוקתי היא קריטית?

קיימים שני פרמטרים עיקריים בכל הנוגע לתביעות אובדן כושר עבודה ופגיעה בעבודה: אופן הפגיעה (כיצד היא התרחשה) והשפעותיה לעתיד. אדם שנפגע בעבודה יכול אמנם לעבור תקופת שיקום קצרה ולחזור לעבודה לאחר מכן, אולם לצערנו קיימים מקרים בהם כושר העבודה של האדם עצמו נפגע, לצד קיומן של השלכות בריאותיות בדמות צורך בנטילת תרופות, שיקום ממושך ועוד.

מטרתו של הרופא התעסוקתי איננו רק להעניק לעובד את הטיפול המתאים או הפניה לטיפול כזה, אלא גם להעניק חוות דעת מקצועית הנוגעת לאופן הפגיעה והשפעת הפגיעה על חיי העובד ויכולתו לעבוד ולמעשה, להמשיך להשתכר.

כיצד ניתן להשיג חוות דעת מרופא תעסוקתי?

רפואה תעסוקתית היא כאמור סוג של התמחות ולכן, קיימים רופאים רבים בשוק שזהו התחום שלהם. עם זאת, בבואכם לבחור רופא תעסוקתי, מומלץ לשים דגש על המאפיינים הבאים:

  • הבנה ספציפית בתחום העבודה שלכם: לכל עבודה קיימים את הסיכונים שלה. למרות שלכל רופא תעסוקתי קיים ידע בסיסי בסיכוני עבוד מגוונים, כדי להבין את הקשר הסיבתי המדויק הנצרך עבור ביטוח לאומי וגורמים נוספים, מומלץ לגשת למומחים בתחום.
  • ניסיון במתן חוות דעת: חוות דעת הן החלק ה"טכני" אך המאוד מעשי בכל הנוגע לבדיקה. במסמך זה, צריך להיות כתוב בצורה מאוד ברורה ומפורשת מהו הליקוי, מהם הנזקים ומהם הגורמים לו.

לסיכום, ניתן לקבוע שחוות דעת שניתנה על ידי רופא תעסוקתי יכולה להיות משמעותית ביותר בתביעות של פגיעות בעבודה או אובדן כושר עבודה, במקרים מסוימים כדי לשקול להיעזר בחברות למימוש זכויות רפואיות על מנת להתנהל בצורה המיטבית מול הביטוח הלאומי או מול חברות הביטוח. 

כתבות נוספות שיעניינו אתכם
לא רק למטבח- נירוסטה כמו שעוד לא הכרתם
תחום הבנייה והייצור, בין תחומים רבים אחרים, עושים שימוש נרחב...
איך שומרים על סטריליות בשטח?
אם בעידן טרום קורונה היינו צריכים להסביר לילדינו מדוע האחות...
מתעוררת מחלוקת בתוך המשפחה? אל תנהלו את הדברים לבד
משפחה היא המסגרת הקרובה והבטוחה ביותר עבור כל אחד. זוהי...
עיצוב פנים בסגנון מודרני
עיצוב פנים בסגנון מודרני
הבית הוא לא "רק" המקום הבטוח עבור כולנו, אלא גם...
לשון הרע מאחורי המקלדת- איך מתמודדים?
האינטרנט עשה מהפך אמיתי בעולם בכל תחומי החיים, כשהרשתות החברתיות...
חובותיכם גדולים מיכולתכם לשלם? יש מה לעשות
יוקר המחיה, הריביות המזנקות ובכלל תנאים של חוסר יציבות כלכלית...
מינרלים- הקוסם הסודי לעור ושיער מושלמים
טיפול בפיגמנטציה הוא אחד מענפי הקוסמטיקה הנפוצים והשכיחים ביותר בעולם,...
איך לדאוג לחיים נוחים לאנשים בגיל השלישי?
ישנם קשישים המעדיפים להישאר לגור בביתם ולהיות מטופלים על ידי...
תכשיטים מומלצים לאירועי הקיץ הגדולים
כשמגיעה עונת הקיץ, מגיעה גם עונת האירועים האהובה שרבים מחכים...
מה אתם צריכים לדעת על מערכות אזעקה
תחושת ביטחון היא קריטית, אם אנחנו רוצים לחיות מלאים ומאושרים....